Σύγχρονη χειρουργική (τ.2)

Διάγνωση και θεραπεία
Εκδότης:
Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Έτος:
2008
ISBN:
9789603995463
Σελίδες:
984
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Σύγχρονη χειρουργική
Τιμή εκδότη:€145,00
Η τιμή μας: €137,75
στο καλάθι
Σύγχρονη χειρουργική (τ.2)
[...] Το παρόν βιβλίο πλήρες στη δομή και το περιεχόμενο, καλύπτει όλα σχεδόν τα θέματα της καθημερινής χειρουργικής πράξης. Στην αρχή του βιβλίου περιλαμβάνονται τα κεφάλαια που σχετίζονται με τη διατροφή και τις παθοφυσιολογικές μεταβολές στο χειρουργικό ασθενή, τις ιδιαιτερότητες των διαφόρων ομάδων χειρουργικών αρρώστων, όπως διαβητικοί, ηλικιωμένοι, έγκυες, νεφροπαθείς, κοκ. Ιδιαίτερο κεφάλαιο αναφέρεται στο έγκαυμα, ενώ στην παρούσα πρόσφατη αναθεωρημένη έκδοση το τραύμα έχει αναθεωρηθεί πλήρως ώστε να αποδώσει τις νέες απόψεις και κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση του τραυματία και του πολυτραυματία.
Στη συνέχεια του βιβλίου γίνεται η παρουσίαση των διαφόρων νόσων και καταστάσεων κατά συστήματα. Πολλά από αυτά τα κεφάλαια έχουν αναπροσαρμοστεί και αναθεωρηθεί πλήρως από την προηγούμενη έκδοση ώστε να περιλάβουν τα νεότερα δεδομένα όπως προκύπτουν από τις νεότερες μελέτες στα διάφορα αντικείμενα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι έχουν ξαναγραφτεί και αναθεωρηθεί ως εκ τούτου ριζικά το κεφάλαιο που απευθύνεται στις παθήσεις του μαστού και το αντίστοιχο του οισοφάγου. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι χειρουργοί γνωρίζουν τις προηγούμενες εκδόσεις του βιβλίου από την αγγλική έκδοση, επειδή αυτή είναι η πρώτη έκδοση στην Ελληνική, κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ορισμένα βασικά στοιχεία για τη δομή του βιβλίου. Προκειμένου να βοηθήσει τον αναγνώστη στην κατανόηση του αντικειμένου που περιγράφει, κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με τις βασικές γνώσεις ανατομίας και φυσιολογίας και στη συνέχεια περιγράφονται οι διάφορες παθήσεις, οι οποίες για λόγους ευκολίας διακρίνονται σε συγγενείς, καλοήθεις και κακοήθεις. Σε κάθε πάθηση αναφέρονται γενικά στοιχεία, στοιχεία επιδημιολογίας, παθολογίας, οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις, στοιχεία κλινικής διαγνωστικής και χειρουργικής παθολογίας, χειρουργικών τεχνικών, φαρμακολογίας και φαρμακευτικής παρέμβασης, μετεγχειρητικών θεραπειών όπου χρειάζεται και τέλος η απαιτούμενη παρακολούθηση και πρόγνωση.
Τα τελευταία κεφάλαια του βιβλίου αναφέρονται στις υποειδικότητες της χειρουργικής ή διαφορετικά στις συναφείς χειρουργικές ειδικότητες, όπως γυναικολογία, ωτορινολαρυγγολογία, νευροχειρουργική, παιδοχειρουργι-κή, ουρολογία, ορθοπαιδική κοκ, προκειμένου να αποκτήσει ο αναγνώστης βασικές γνώσεις οι οποίες θα του φανούν χρήσιμες στην καθημερινή άσκηση της ιατρικής. Παρά το γεγονός ότι στη παρούσα έκδοση το κεφάλαιο που αναφέρεται στα προβλήματα και τα διλήμματα ηθικής και δεοντολογίας, αλλά και στα νομικά ζητήματα που εγείρει η άσκηση της ιατρικής έχει αφαιρεθεί, οι επιμελητές της παρούσας έκδοσης αποφάσισαν να το συμπεριλάβουν ως τελευταίο κεφάλαιο θεωρώντας ότι έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για τον 'Ελληνα ιατρό, αλλά και είναι εξαιρετικά επίκαιρο για τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα και κοινωνία.
[...]
(από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)
Τίτλος βιβλίου:Σύγχρονη χειρουργική
Υπότιτλος βιβλίου:Διάγνωση και θεραπεία
Τίτλος πρωτότυπου:Current in Surgical Diagnosis and Treatment
Εκδότης:Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Μεταφραστής)
Doherty, Gerard M. (Επιμελητής)
Way, Lawrence W. (Επιμελητής)
Κωστάκης, Αλκιβιάδης Ι. (Επιμελητής)
Μπράμης, Ιωάννης (Επιμελητής)
ISBN:9789603995463
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2008
Τόμος:2
Σημείωση:Πρόλογος ελληνικής έκδοσης: Αλκιβιάδης Κωστάκης, Ιωάννης Μπράμης.
Πρόλογος αγγλικής έκδοσης: Gerard M. Doherty, Lawrence W. Way.
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες