Φιλοσοφία της λογικής

Εκδότης:
Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος
Έτος:
2008
ISBN:
9789602273746
Σελίδες:
173
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φιλοσοφία της λογικής
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Φιλοσοφία της λογικής
Στο βιβλίο αυτό θα ασχοληθούμε με τη φιλοσοφία της λογικής με τη σημασία που δίνει στη λογική ο Tweedledee. Αυτή η σημασία δεν είναι αμετάβλητη, θα μπορούσε να αναφέρει κανείς προηγούμενες περιπτώσεις όπου η λέξη εφραμόζεται σε διαφορετικές μελέτες, στην παραγωγική (deductive) και επαγωγική (inductive) λογική. Η φιλοσοφία της επαγωγικής λογικής, όμως, δεν θα διακρινόταν από την κύρια κατεύθυνση της φιλοσοφίας, τη θεωρία της γνώσης. Αυτό που απαιτεί κάπως ξεχωριστή φιλοσοφία είναι η παραγωγική λογική, το αντικείμενο μελέτης που είχε στο νου του ο Tweedledee.

Αν κάποιος με πίεζε να συμπληρώσω τον καταδεικτικό ορισμό της λογικής που έδωσε ο Tweedledee με ένα θεωρητικό ορισμό του ίδιου αντικειμένου θα έλεγα ότι η λογική είναι η συστηματική μελέτη των λογικών αληθειών. Αν με πίεζε περισσότερο θα του έλεγα να διαβάσει τούτο το βιβλίο.

Επειδή θεωρώ ότι η λογική είναι συνισταμένη δύο συνιστωσών, της αλήθειας και της γραμματικής, θα επιμείνω πολύ στην αλήθεια και τη γραμματική. Αλλά θα διατυπώσω απόψεις ενάντια στο δόγμα ότι οι λογικές αλήθειες είναι αληθείς δυνάμει της γραμματικής ή της γλώσσας. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Φιλοσοφία της λογικής
Τίτλος πρωτότυπου:Philosophy of Logic
Εκδότης:Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος
Συντελεστές βιβλίου:Quine, W. V. (Συγγραφέας)
Ρουσόπουλος, Γιώργος (Μεταφραστής)
Μπιτσάκης, Ευτύχης Ι., 1927- (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789602273746
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες