Μάθε με. Βιβλίο 2

Πλήρης οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)
Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2024
ISBN:
9786180156164
Σελίδες:
192
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μάθε με. Βιβλίο 2
Τιμή εκδότη:€28,80
Η τιμή μας: €25,92
Μάθε με. Βιβλίο 2
Παρά το γεγονός ότι η λέξη «αυτισμός» ακούγεται ολοένα και περισσότερο στις μέρες μας, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί συχνά νιώθουν αβεβαιότητα και άγχος μετά την πρώτη διάγνωση.
Η έλλειψη σαφών πληροφοριών σχετικά με το τι πραγματικά είναι ο αυτισμός, ποιες είναι οι απαιτούμενες θεραπείες και ποιες οι απαραίτητες προσαρμογές στην καθημερινότητα μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση και απόγνωση. Αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη για καθοδήγηση, ο Δρ Φώτης Παπαναστασίου, έμπειρος ειδικός παιδαγωγός, παρουσιάζει την πρωτοποριακή σειρά βιβλίων Μάθε με, κατάλληλα σχεδιασμένη ώστε να αποτελέσει ένα πρακτικό εργαλείο για γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς θεραπευτές.
Το 2ο βιβλίο της σειράς είναι ένας περιεκτικός οδηγός, χωρισμένος σε έξι κεφάλαια, καθένα από τα οποία εξετάζει κρίσιμες πτυχές της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) και προτείνει λύσεις μέσα από πρακτικές συμβουλές και δομημένες ασκήσεις παρέμβασης.
Συγκεκριμένα:
* Αναλύονται οι δυσκολίες και τα ελλείμματα των παιδιών με ΔΑΦ στη γλώσσα, την ομιλία και την επικοινωνία, ενώ προσφέρονται τεχνικές και υλικό για την ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων.
* Παρουσιάζονται οι δυσκολίες των παιδιών με ΔΑΦ στην αναγνώριση, διαχείριση και έκφραση των συναισθημάτων τους, ενώ προτείνονται ασκήσεις για την υποστήριξη της συναισθηματικής έκφρασης.
* Παρέχονται οδηγίες και υλικό για την οργάνωση του χώρου και του χρόνου.
* Αναφέρονται οι πιθανές αιτίες που το άτομο με ΔΑΦ μπορεί να βιώσει σχολικό εκφοβισμό, ενώ προτείνονται τρόποι παρέμβασης για την πρόληψη ή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.
Τα βιβλία Μάθε με δεν είναι απλώς βιβλία για τον αυτισμό αλλά πολύτιμα εργαλεία στο ταξίδι προς τη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τα αυτιστικά παιδιά, τα οποία χρειάζονται ό,τι και όλα τα παιδιά: αγάπη, αποδοχή, προστασία και ελευθερία να μεγαλώσουν και να μάθουν…
Τίτλος βιβλίου:Μάθε με. Βιβλίο 2
Υπότιτλος βιβλίου:Πλήρης οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:Παπαναστασίου Φώτης (Συγγραφέας)
ISBN:9786180156164
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2024
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Γονείς και Παιδιά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες