Ηθική και δεοντολογία στην ψυχική υγεία

Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2014
ISBN:
9789604521845
Σελίδες:
312
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ηθική και δεοντολογία στην ψυχική υγεία
Τιμή εκδότη:€40,00
Η τιμή μας: €36,00
στο καλάθι
Ηθική και δεοντολογία στην ψυχική υγεία
Η ηθική είναι ζήτημα που απασχολεί συστηματικά την ανθρώπινη σκέψη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, όσον δε αφορά στην ιατρική πράξη, κανόνες και "αλγόριθμοι" δεοντολογίας διατυπώθηκαν ήδη από τον Ιπποκράτη. Σήμερα οι απαιτήσεις για την εφαρμογή τους έχουν αυξηθεί, θεραπευτικά πρωτόκολλα εφαρμόζονται με ολοένα και μεγαλύτερη αυστηρότητα, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι ιατροί να αισθάνονται ότι οι ηθικές επιλογές τους σε συγκεκριμένες περιπτώσεις περιορίζονται ή καταπιέζονται.

Το παρόν βιβλίο καταπιάνεται με την ηθική και τη δεοντολογία στην ψυχιατρική κλινική πράξη, φιλοδοξώντας περισσότερο να προτείνει έναν τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των διλημμάτων που ανακύπτουν καθημερινά, και όχι ασφαλώς να δώσει οριστικές απαντήσεις ή να διατυπώσει ηθικούς κώδικες. Στο Γενικό Μέρος παρουσιάζονται τα θεωρητικά και εννοιολογικά ζητήματα της ψυχιατρικής ηθικής και δεοντολογίας, ενώ στο Ειδικό Μέρος συζητούνται συγκεκριμένα προβλήματα και κλινικά περιστατικά, εκ των οποίων αναδύονται ηθικά και δεοντολογικά διλήμματα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε ειδικό της ψυχικής υγείας που επιθυμεί τόσο να εμβαθύνει σε θεωρητικά ζητήματα ηθικής, όσο και να παρακολουθήσει οδούς και δυνατότητες αντιμετώπισης δεοντολογικών προβλημάτων που θα συναντά συχνά στην κλινική του πρακτική.
Τίτλος βιβλίου:Ηθική και δεοντολογία στην ψυχική υγεία
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Δουζένης, Αθανάσιος (Συγγραφέας)
Λύκουρας, Λευτέρης (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9604521845
9789604521845
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση:Απρίλιος 2014
Τόμος:
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες