Ιφιγένεια η εν Αυλίδι

Εκδότης:
Ζήτρος
Έτος:
2008
ISBN:
9789604630561
Σελίδες:
421
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιφιγένεια η εν Αυλίδι
Τιμή εκδότη:€12,72
Η τιμή μας: €11,45
Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας
Ιφιγένεια η εν Αυλίδι
Ο Ευριπίδης είναι ο τρίτος της τριάδας των μεγάλων ποιητών της δραματικής ποίησης της αρχαίας Ελλάδας. Χαρακτηρίζεται ρεαλιστής συγγραφέας, καθώς δίνει τους χαρακτήρες των προσώπων των έργων του όπως είναι περίπου στην πραγματικότητα, και "από σκηνής φιλόσοφος", επειδή αντιμετωπίζει στοχαστικά τα θέματα που επεξεργάζεται.

Από το πλούσιο έργο του μας σώζονται ένα "σατυρικό δράμα", ο "Κύκλωψ", και δεκαοκτώ τραγωδίες: "Άλκηστις", "Ανδρομάχη", "Μήδεια", "Ηρακλείδαι", "Ιππόλυτος", "Εκάβη", "Ικέτιδες", "Ηρακλής μαινόμενος", "Τρωάδες", "Ιφιγένεια η εν Ταύροις", "Ηλέκτρα", "Ελένη", "Ίων", "Φοίνισσαι", "Ορέστης", "Βάκχαι", "Ιφιγένεια η εν Αυλίδι", "Ρήσος".

Η συνολική επεξεργασία του έργου έγινε με την επιμέλεια του φιλολόγου Θ. Γ. Μαυροπούλου.

Κάθε τόμος περιλαμβάνει: πρόλογο του εκδότη Κωνσταντίνου Ζήτρου, εισαγωγή του συγγραφέα στην αρχαία ελληνική δραματική ποίηση και στον ποιητή, το αρχαίο ελληνικό κείμενο, τη μετάφρασή του, τα φιλολογικά σχόλια για το έργο, την ανάλυση του έργου, θέματα - ερωτήματα για περαιτέρω επεξεργασία του κειμένου, ανθολόγηση του έργου, βιβλιογραφία σχετική με το έργο και ευρετήριο όρων και ονομάτων.
Τίτλος βιβλίου:Ιφιγένεια η εν Αυλίδι
Εκδότης:Ζήτρος
Συντελεστές βιβλίου:Ευριπίδης, 480-406 π.Χ. (Συγγραφέας)
Μαυρόπουλος, Θεόδωρος Γ. (Μεταφραστής)
Μοσχόπουλος Βίκτωρ (Εικονογράφος)
Ζάρκα, Χρυσάνθη (Εικονογράφος)
Μαυρόπουλος, Θεόδωρος Γ. (Επιμελητής)
Λουκάς, Νίκος (Επιμελητής)
Μαυρόπουλος, Θεόδωρος Γ. (Υπεύθυνος Σειράς)
Ζήτρος, Κωνσταντίνος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604630561
Σειρά εκδότη:Αρχαία Ελληνική Δραματική Ποίηση
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2008
Σημείωση:Εισαγωγή: Θ. Γ. Μαυρόπουλος. Περιλαμβάνεται το πρωτότυπο κείμενο και η μετάφραση στα νέα ελληνικά.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία > Αρχαίοι Ελληνες Συγγραφείς > Αρχαία Κωμωδία

Ευριπίδης, 480-406 π.Χ.

Ευριπίδης, 480-406 π.Χ.
Ο Ευρυπίδης (480-406 π.Χ.) καταγόταν από τον Αθηναϊκό δήμο της Φλύας. Παρακολούθησε τις διδασκαλίες του Αναξαγόρα, του Πρόδικου και του Πρωταγόρα, και συνδέθηκε φιλικά με τον Σωκράτη. Για πρώτη φορά πήρε μέρος σε δραματικό αγώνα το 455 π.Χ., και από τότε δίδασκε τακτικά μέχρι τον θάνατό του. Άνθρωπος μάλλον εσωστρεφής και αυστηρός, δεν ευτύχησε στην προσωπική ζωή του. Κατά τα τελευταία χρόνια του εγκαταστάθηκε στη Μακεδονία, προσκαλεσμένος από τον βασιλιά Αρχέλαο, και εκεί πέθανε. Στο έργο του αντικατοπτρίζεται το κλίμα της εποχής, με την έντονη επίδραση της σοφιστικής, την αμφισβήτηση και την αναζήτηση των θείων και των ανθρώπινων. Ο Ευριπίδης, ο από σκηνής φιλόσοφος, απεικόνισε την τραγικότητα των εσωτερικών συγκρούσεων και απέδωσε μοναδικά την ποικιλία των ψυχικών παθών και τις διακυμάνσεις της συνείδησης. Οι νεωτερισμοί του, στη μορφή των έργων του και στις ιδέες που εξέφρασε, τον έκαναν συχνά στόχο επιθέσεων. Σώζονται δεκαεννέα δράματά του πλήρη και πολλά άλλα αποσπασματικά.

Άλλα έργα του συγγραφέα:

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες