Κλινική ψυχοφαρμακολογία

Επίκαιρα θέματα
Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2011
ISBN:
9789604521395
Σελίδες:
384
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κλινική ψυχοφαρμακολογία
Τιμή εκδότη:€35,00
Η τιμή μας: €31,50
στο καλάθι
Κλινική ψυχοφαρμακολογία
Η "Κλινική ψυχοφαρμακολογία: Επίκαιρα θέματα" αποτελεί επιστημονικό πεδίο που ενδιαφέρει όλους τους ψυχιάτρους, αλλά και τους φαρμακολόγους, καθώς και επιστήμονες άλλων κλάδων που ασχολούνται με το γνωστικό αντικείμενο.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί τη συλλογή των εισηγήσεων του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (2010), εμπλουτισμένο με επιπλέον θέματα ώστε να εξασφαλιστεί η πληρότητα της κάλυψης των θεμάτων που ενδιαφέρουν την επιστημονική κοινότητα.

Στο πρώτο μέρος υπάρχει γενική θεματολογία, όπου περιλαμβάνονται στοιχεία κλινικής ψυχοφαρμακολογίας και θεραπευτικής των διαταραχών του ευρύτερου ψυχωσικού φάσματος, των συναισθηματικών διαταραχών, του αλκοολισμού, των διαταραχών πρόσληψης τροφής και των παιδοψυχιατρικών διαταραχών.

Το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται σε δύο ιδιαίτερης κλινικής σημασίας θέματα: τις ανεπιθύμητες ενέργειες των ψυχοφαρμάκων και τη φαρμακοθεραπεία των ουσιοεξαρτήσεων. Αμφότερα τα θέματα αυτά προσεγγίζονται πολύπλευρα, από τέσσερεις συγγραφείς το καθένα, με τη μορφή δύο γραπτών συμποσίων.

Τέλος, το τρίτο μέρος περιλαμβάνει δύο εισηγήσεις που αφορούν στη φαρμακολογική αντιμετώπιση της διπολικής διαταραχής και παρουσιάσθηκαν στο συνέδριο κατά τη διάρκεια ενός δορυφορικού συμποσίου.

Το βιβλίο καλύπτει μια ουσιαστική ανάγκη ενημέρωσης των ενδιαφερομένων για την Κλινική Ψυχοφαρμακολογία Ελλήνων ιατρών και άλλων επιστημόνων συναφών κλάδων. Η ενημέρωση αυτή βασίζεται στην τεκμηριωμένη γνώση που προσφέρεται από 30 Έλληνες επιστήμονες, διαθέτοντες τα εχέγγυα εμπειρογνωμοσύνης στους αντίστοιχους τομείς, που συνέβαλαν στη συγγραφή των επιμέρους κεφαλαίων.
Τίτλος βιβλίου:Κλινική ψυχοφαρμακολογία
Υπότιτλος βιβλίου:Επίκαιρα θέματα
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Σολδάτος, Κώστας Ρ. (Επιμελητής)
Δικαίος, Δημήτρης Γ. (Επιμελητής)
ISBN:9789604521395
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2011
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες