Και ξαφνικά χιόνισε χρόνια
Δυο αγόρια κι ένα κορίτσι μεγαλώνουν στην Αθήνα. Από το 1960 έως το τέλος του αιώνα. Το τέταρτο πρόσωπο, ο Χρόνος, μεγαλώνει μαζί τους. Σκιαγραφεί τις επιθυμίες τους. Τρεις ψυχές και μία διάρκεια σε μια χώρα που ωριμάζει, αλλοιώνεται, ξεχνάει. Οι δύο άντρες ανακαλύπτουν την εγγαστριμυθία που έχει λαλιά οράματος. Κηρήθρα του έρωτα. Η κοπέλα γονιμοποιεί. Αναδύεται. Πετάει. Ο Χρόνος προπορεύεται. Συμπάσχει. Κοκαλώνει. Τέσσερις ευχές. Σαράντα χρόνια Ελλάδα. Σαράντα χρόνια ονειροκρίτης. Σαράντα χρόνια «Με το δισάκι μου στον ώμο για το δρόμο». Η ιστορία μιας γενιάς; Το τέλος των «γενεών», των εποχών, της διαδοχής, της λογικής. Επιστημονική φαντασία; Επιστημονική φαντασία της πραγματικότητας του παραλογισμού. Μεταλλαγμένη ονείρωξη. Στο τέλος ενός αιώνα που δε θυμάται τον έρωτα, το δάκρυ, τη συγγνώμη. Η αποκάλυψη δε μεταδίδεται. Συμβαίνει. Κρυφά. Σιωπηλά.
Τίτλος βιβλίου: | Και ξαφνικά χιόνισε χρόνια |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Μυθιστόρημα |
---|
Εκδότης: | Εκδόσεις Καστανιώτη |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Κάγιος, Παύλος Θ. (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789600311211 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | 1995 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Κατηγορίες: | Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία |
Μπόσκου Δημήτριος
Ο Δημήτρης Μπόσκου ( -2023) ήταν ομότιμος καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ. Ειδικός στη Χημεία τροφίμων, διπλωματούχος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, διδάκτωρ και υφηγητής του ΑΠΘ και Philosophy Doctor του πανεπιστημίου του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας του διετέλεσε μέλος της Επιτροπής για τις Λιπαρές ύλες της Διεθνούς Ένωσης Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC), του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου, εμπειρογνώμων στην Επιστημονική Επιτροπή για τα Τρόφιμα και στην Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ.
Είχε δημοσιεύσει 100 επιστημονικές εργασίες και άρθρα επισκόπησης. Συγγραφέας είκοσι πέντε κεφαλαίων σε διεθνείς εκδόσεις, με αντικείμενο τα φυσικά προϊόντα και συντάκτης (editor) οκτώ βιβλίων που τυπώθηκαν στις ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ινδία, Ισπανία και Κροατία. Είχε γράψει επίσης λήμματα σε διεθνείς και ελληνικές εγκυκλοπαίδειες.
Στο δημοσιευμένο έργου του υπάρχουν περίπου 7.000 αναφορές (citations). Το 2016, το Καναδικό Συμβούλιο Ακαδημιών (Council of Canadian Academies) ανακοίνωσε στον κ. Μπόσκου ότι για το έτος αυτό, με βάση ανάλυση περιοδικών του ιδίου πεδίου, άρθρο του βρίσκεται στο κορυφαίο παγκοσμίως 1% όσον αφορά στις αναφορές.