Θερμοπύλες

Η μάχη υπέρ της Δύσης
Εκδότης:
Καρδαμίτσα
Έτος:
2009
ISBN:
9789603542384
Σελίδες:
402
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θερμοπύλες
Τιμή εκδότη:€23,33
Η τιμή μας: €21,00
στο καλάθι
Θερμοπύλες
Η τριήμερη μάχη στο Στενό των Θερμοπυλών υπήρξε μια αποφασιστική πράξη αντίστασης ενάντια στη μαζική εισβολή του βασιλιά των Περσών Ξέρξη στην Ελλάδα. Η αιματοκυλισμένη αντίσταση που προέβαλαν εκεί ο Λεωνίδας και το μικρό στρατιωτικό σώμα των Τριακοσίων του, το 480 π.Χ., αποτέλεσε έκτοτε το σήμα κατατεθέν του πατριωτισμού, του θάρρους και της αυτοθυσίας.

Οι φιλοδοξίες του Ξέρξη ήταν άμετρες. Έχοντας συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη δύναμη ανθρώπινου δυναμικού και πλοίων που υπήρξε ποτέ, ξεκίνησε να κατακτήσει την Ελλάδα, στέλνοντας ταυτόχρονα τον στρατό των Καρχηδονίων να κατακτήσει τη Σικελία. Οι δύο δυνάμεις σχεδίαζαν να ανοίξουν τον δρόμο για τα πλούτη της δυτικής Μεσογείου.

Η αφήγηση του Ernle Bradford καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της εισβολής, από την κατασκευή μιας απίστευτης ξύλινης γέφυρας στον Ελλήσποντο μέχρι την τελική συντριπτική ήττα της περσικής οπισθοφυλακής στη μάχη των Πλαταιών. Εκεί, όπως και νωρίτερα, οι Σπαρτιάτες υπήρξαν οι κυρίαρχοι πρωταγωνιστές. Ωστόσο, η μοίρα των στρατευμάτων του Ξέρξη σημαδεύτηκε ανεξίτηλα στις Θερμοπύλες από μια μικρή ομάδα Σπαρτιατών οπλιτών. Στις Θερμοπύλες του ο Bradford ζωντανεύει τα πρόσωπα και τα σκηνικά της επικής αυτής μάχης με απαράμιλλη επιδεξιότητα και οίστρο.
Τίτλος βιβλίου:Θερμοπύλες
Υπότιτλος βιβλίου:Η μάχη υπέρ της Δύσης
Εκδότης:Καρδαμίτσα
Συντελεστές βιβλίου:Bradford, Ernle (Συγγραφέας)
Καρδαμίτσα - Ψυχογιού, Μίνα (Μεταφραστής)
ISBN:9789603542384
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2009
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Αρχαία Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες