Ο θρησκευτικός και ο ιδιωτικός βίος των αρχαίων Ελλήνων

Πολιτιστικά δρώμενα
Εκδότης:
Κυριακίδης Β.
Έτος:
2002
ISBN:
9789607854018
Σελίδες:
186
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο θρησκευτικός και ο ιδιωτικός βίος των αρχαίων Ελλήνων
Εκτός κυκλοφορίας
Ο θρησκευτικός και ο ιδιωτικός βίος των αρχαίων Ελλήνων
Ο θρησκευτικός βίος πέρασε από αρκετές φάσεις, απορρίπτοντας λατρευτικές εκδηλώσεις, αλλά κυρίως απορροφώντας και αφομοιώνοντας άλλες. Στην πορεία του αυτή δημιουργήθηκαν λατρευτικά κέντρα.
Στη διαδικασία εμπλέκονταν οι θεοί και οι θεές, που κάλυπταν τις περιβαλλοντικές συνθήκες, γίνονταν ταχυδρόμοι των εντολών του Δία, είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με την πόλη, με τα προβλήματα των ανθρώπων.
Μεταβολές υπήρξαν και στον τρόπο θυσίας, καθώς και τα θύματά τους, ήτοι το ζώο που θα θυσίαζαν, ο βωμός και τα άλλα σύνεργα, όπως είναι τα αγγεία με ορισμένο περιεχόμενο, που κάλυπταν τη διαδικασία της τελετής.
Τα κορυφαία πρόσωπα, ήτοι ο ιερέας ή η ιέρεια, που έπαιρναν μέρος στην ιεροπραξία, ντυμένα ή στεφανωμένα, αλλά και η πομπή που ακολουθούσε, για να τιμήσουν τον προστάτη θεό ή την προστάτισσα θεά.
Καθώς θα διαβάζεις αυτό το βιβλίο, μη σταματήσεις να σκέπτεσαι, ποια απ' αυτά τα στοιχεία επιβιώνουν και σήμερα με άλλο όνομα. Το πρόβλημα είναι, αν εσύ ο αναγνώστης, θα κρίνεις, θα συγκρίνεις, θα κάνεις τον κόπο να σκεφτείς. Το βιβλίο αυτό, σου έδωσε απλώς κάποιο ερέθισμα. Από 'κει και πέρα υπάρχεις εσύ...
Τίτλος βιβλίου:Ο θρησκευτικός και ο ιδιωτικός βίος των αρχαίων Ελλήνων
Υπότιτλος βιβλίου:Πολιτιστικά δρώμενα
Εκδότης:Κυριακίδης Β.
Συντελεστές βιβλίου:Κυριακίδης, Βασίλης (Συγγραφέας)
ISBN:9789607854018
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Αρχαία Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες