Εγχειρίδιο νοσηλευτικής διαγνωστικής

Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2009
ISBN:
9789604520749
Σελίδες:
475
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εγχειρίδιο νοσηλευτικής διαγνωστικής
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €22,50
Εγχειρίδιο νοσηλευτικής διαγνωστικής
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της νοσηλευτικής στη χώρα μας και της εναρμόνισής της με τα διεθνή πρότυπα, απαραίτητη είναι η εισαγωγή ήδη καταξιωμένων και κλινικά εφαρμοσμένων γνώσεων και μεθοδολογιών. Σημαντικό μέρος της νοσηλευτικής πρακτικής σε διεθνές επίπεδο είναι η νοσηλευτική διάγνωση, πολύτιμο μέσο τυποποίησης και διασφάλισης της ποιότητας της φροντίδας, αλλά και απλοποίησης, τεκμηρίωσης και ομογενοποίησης των κλινικών αποφάσεων. Το εγχειρίδιο της μεθοδολογίας, από την 11η έκδοση του πρωτότυπου, μεταφράστηκε από τους Α. Καμπίτση, Α. Κορομπέλη, Χ. Λεβεντέλης και επιμελήθηκε από τους Α. Βασιλειάδου και Χ. Λεβεντέλη και κυκλοφορεί από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ.

Η πρώτη έκδοση του εγχειριδίου εμφανίστηκε το 1982, όταν είχε γίνει πια εμφανής η ανάγκη μιας κοινής γλώσσας επικοινωνίας στη νοσηλευτική πρακτική, αλλά και στην ηλεκτρονική αρχειοθέτηση των στοιχείων. Από τότε οι αναγνωρισμένες νοσηλευτικές διαγνώσεις εμπλουτίστηκαν κατά πολύ, ενώ και η συγγραφέας Marjory Gordon έχει προσθέσει πολλά στοιχεία, τόσο ουσίας όσο και ταξινόμησης του υλικού. Η οργάνωση των διαγνώσεων κατά λειτουργικά πρότυπα υγείας διευκολύνει την νοσηλευτική εκτίμηση και τη διάγνωση, αλλά και το σχεδιασμό παρεμβάσεων και τον προσδιορισμό αναμενόμενων αποτελεσμάτων. Το αντικείμενο της Νοσηλευτικής, άτομο, οικογένεια ή κοινότητα, εξετάζεται σε τρεις διαστάσεις, σώμα, πνεύμα και ψυχή, χωρίς να παραλείπεται η αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον, ώστε να εξασφαλίζεται η ολιστική φροντίδα. Η νοσηλευτική εκτίμηση του ασθενούς συστηματοποιείται και απλουστεύεται κατά πολύ με τη βοήθεια του εγχειριδίου, ώστε να διατυπωθεί με ασφάλεια και σαφήνεια η διάγνωση, που θα καταλήξει στο σχεδιασμό των κατάλληλων παρεμβάσεων. Έτσι διασφαλίζεται στο μέτρο του δυνατού η επιθυμητή έκβαση, διαμορφώνεται η νοσηλευτική σκέψη και τίθενται οι βάσεις για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής νοσηλευτικής πρακτικής.

Και μόνο το γεγονός των 11 επανεκδόσεων μέσα σε 25 χρόνια στοιχειοθετεί την ευρύτατη αποδοχή του έργου, αλλά και την ωριμότητα του περιεχομένου. Η διεθνής του καταξίωση προδιαγράφει την πορεία της ελληνόγλωσσης έκδοσης, η οποία αναμένεται να αναδειχθεί σε πολύτιμο βοήθημα των νοσηλευτών κάθε βαθμίδας, από φοιτητές και κλινικούς μέχρι διδάσκοντες και ερευνητές.
Τίτλος βιβλίου:Εγχειρίδιο νοσηλευτικής διαγνωστικής
Τίτλος πρωτότυπου:Manual of Nursing Diagnosis, 11th ed.
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Gordon, Marjory (Συγγραφέας)
Βασιλειάδου, Ασπασία (Επιμελητής)
ISBN:9789604520749
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2009
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες