Ο Άγιος Ιώβ του Ποτσάεφ

Εκδότης:
Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)
Έτος:
2009
ISBN:
9789606677588
Σελίδες:
157
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Άγιος Ιώβ του Ποτσάεφ
Τιμή εκδότη:€12,17
Η τιμή μας: €10,95
Ο Άγιος Ιώβ του Ποτσάεφ
Το βιβλίο εξιστορεί με γλαφυρό τρόπο το βίο του Αγίου Ιώβ που έζησε τον 16ο αιώνα στη Ρωσία, καθώς και θαυμαστά σημεία που φανερώθηκαν μετά την κοίμηση του.

Ο Όσιος Ιώβ του Ποτσάεφ, κατά κόσμον Ιωάννης Ζέλεζο, γεννήθηκε περί το 1550 στη Γαλικία της Ρωσίας. Εκάρη μοναχός σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών. Η φήμη των ασκητικών του αγώνων απλώθηκε σύντομα σε όλες τις γειτονικές περιοχές της Πολωνίας και της Μικρής Ρωσίας και πλήθος λαού, ανάμεσά τους και ο πρίγκηπας του Οστρόγκ, στράφηκαν προς αυτόν. Εξελέγη ηγούμενος μετά από παρακλήσεις των συνασκητών του. Διακρίθηκε για τους αγώνες του υπέρ της Ορθοδοξίας, την οποία απειλούσαν οι αιρέσεις της Ουνίας και των Προτεσταντών.

Την ήμερα ασκούσε τον εαυτό του με συνεχές εργόχειρο, κυρίως αγροτικές εργασίες και κτίσιμο ιχθυοφραγμάτων. Τη νύχτα αποσυρόταν σ' ένα σπήλαιο στο όποιο προσευχόταν. Εκεί αξιώθηκε να αντικρίσει το άκτιστο φως. Υπήρξε, παράλληλα, σημαντικός συγγραφέας και απολογητής της Ορθοδοξίας.

Ο Όσιος Ιώβ κοιμήθηκε εν ειρήνη τα 1651, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία. Τόσο η κατάσταση των λειψάνων του, που μυρόβλυσαν, όσο και τα θαύματα του οδήγησαν την Εκκλησία στην ανακήρυξή του ως Αγίου.
Τίτλος βιβλίου:Ο Άγιος Ιώβ του Ποτσάεφ
Τίτλος πρωτότυπου:Saint Job of Pochaev
Εκδότης:Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789606677588
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες