Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ και η εποχή του

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2024
ISBN:
9789601661612
Σελίδες:
480
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ και η εποχή του
Τιμή εκδότη:€18,80
Η τιμή μας: €16,92
Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ και η εποχή του
Δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ένας περιπλανώµενος Ιουδαίος, ιεροκήρυκας και θαυµατοποιός, διέσχισε απ’ άκρη σ’ άκρη τη Γαλιλαία, προσελκύοντας οπαδούς, για να ιδρύσει αυτό που εκείνος ονόµαζε "βασιλεία του Θεού". Το επαναστατικό κίνηµα που προκάλεσε ήταν τόσο απειλητικό για την καθεστηκυία τάξη, ώστε συνελήφθη, βασανίστηκε και εκτελέστηκε ως κοινός εγκληµατίας. Λίγες δεκαετίες µετά τον ταπεινωτικό θάνατό του, οι ακόλουθοί του έµελλε να τον ονοµάσουν Θεό. Ο Ρέζα Ασλάν υπογράφει µια προκλητική, συναρπαστική και απόλυτα εµπεριστατωµένη βιογραφία που θέτει σε αµφισβήτηση παλιές και βαθιά ριζωµένες αντιλήψεις για τον άνθρωπο που γνωρίζουµε ως Ιησού τον Ναζωραίο.

Συγκρίνοντας και φωτίζοντας τον Ιησού των Ευαγγελίων µε τις ιστορικές πηγές, ο Ασλάν σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός άνδρα γεµάτου πίστη και πάθος, ο οποίος ωστόσο σπαράσσεται από αντιθέσεις: ένας άνδρας φιλειρηνικός ο οποίος παρακινούσε τους οπαδούς του να οπλιστούν µε σπαθιά· ένας εξορκιστής ο οποίος θεράπευε διά της πίστης και προέτρεπε τους µαθητές του να κρατούν µυστική την ταυτότητά του· και τέλος ο ανατρεπτικός "Βασιλιάς των Ιουδαίων", του οποίου η υπόσχεση να τους ελευθερώσει από τη Ρώµη δεν υλοποιήθηκε στη διάρκεια της σύντοµης ζωής του. Ο Ασλάν διερευνά τους λόγους για τους οποίους η πρωτοχριστιανική εκκλησία προτίµησε να διαδώσει µια εικόνα του Ιησού ως ενός φιλειρηνικού πνευµατικού δασκάλου και όχι ως ενός πολιτικά συνειδητού επαναστάτη. Και καταπιάνεται µε τον γρίφο του πώς ο Ιησούς κατανοού-σε τον εαυτό του - µε το µυστήριο που βρίσκεται στο επίκεντρο όλης της µετέπειταδιαµάχης σχετικά µε τη θεότητά του.

Ο "Ζηλωτής" προτείνει µια καινούρια θεώρηση µιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες που ειπώθηκαν ποτέ, ενώ συνάµα επικυρώνει τη ριζοσπαστική και ρηξικέλευθη φύση της ζωής και της αποστολής του Ιησού της Ναζαρέτ.
Τίτλος βιβλίου:Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ και η εποχή του
Τίτλος πρωτότυπου:Zealot: The Life and Times of Jesus of Nazareth
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Aslan, Reza (Συγγραφέας)
Παπασταύρου, Άννα (Μεταφραστής)
ISBN:9789601661612
Σειρά εκδότη:Βιογραφίες – Ντοκουμέντα
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2024, 2η έκδοση
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες