Εισαγωγή στις επιστήμες της εκπαίδευσης

Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2005
ISBN:
9789603758358
Σελίδες:
511
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στις επιστήμες της εκπαίδευσης
Τιμή εκδότη:€24,40
Η τιμή μας: €21,96
στο καλάθι
Εισαγωγή στις επιστήμες της εκπαίδευσης
Οι επιστήμες της εκπαίδευσης έχουν αποκτήσει σήμερα μια σημαντική θεσμική και ακαδημαϊκή παρουσία. Η συγκρότηση και η εξέλιξη ωστόσο του συγκεκριμένου επιστημονικού κλάδου και γνωστικού πεδίου αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού τόσο για την εκπαίδευση και την παιδαγωγική όσο και για τις κοινωνικές επιστήμες γενικότερα. Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των επιστημών της εκπαίδευσης σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της επιμόρφωσης καθώς και την εμφάνιση νέων κοινωνικών και εκπαιδευτικών αναγκών.
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει πλούσιο και ενδιαφέρον υλικό για όσους μελετούν και ερευνούν τις διάφορες όψεις των επιστημών της εκπαίδευσης (ιστορικές, επιστημολογικές, κοινωνιολογικές) και όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον συγκεκριμένο χώρο.
Στο πρώτο μέρος καταγράφεται η ιστορία -διάρκειας εκατό ετών- των επιστημών της εκπαίδευσης και αναλύεται η κατάσταση του επιστημονικού αυτού κλάδου στην Ευρώπη. Στο δεύτερο μέρος σημαντικοί μελετητές της κοινωνιολογίας και των οικονομικών της εκπαίδευσης, της διδακτικής, της εκπαίδευσης ενηλίκων, της ιστορίας και της ψυχολογίας της εκπαίδευσης, της ψυχανάλυσης και της παιδαγωγικής αναπτύσσουν τις απόψεις τους σχετικά με το ρόλο και την πορεία γενικότερα των επιστημών της εκπαίδευσης καθώς και τη σχέση τους με τα επαγγελματικά και γνωστικά πεδία αναφοράς.
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στις επιστήμες της εκπαίδευσης
Τίτλος πρωτότυπου:Le pari des sciences de l'éducation
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Καρακατσάνη, Δέσποινα (Μεταφραστής)
Καρακατσάνη, Δέσποινα (Επιμελητής)
Schneuwly, Bernard (Επιμελητής)
Hofstetter, Rita (Επιμελητής)
Βασιλού - Παπαγεωργίου, Βάσω (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789603758358
Σειρά εκδότη:Επιστήμες της Αγωγής
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2005
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες