Αιματοουρία

Κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση
Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2004
ISBN:
9789608071667
Σελίδες:
72
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αιματοουρία
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Αιματοουρία
Η αιματουρία αποτελεί συχνή εκδήλωση των παθήσεων του ουροποιητικού και μια από τις συχνότερες αιτίες νεφρολογικής και ουρολογικής διερεύνησης των ασθενών. Η δυνατότητα καθορισμού, με υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα, της προέλευσης της αιματουρίας από το νεφρικό σπείραμα ή από εξωσπειραματικές θέσεις, που έγινε εφικτή τα τελευταία χρόνια, προσέφερε σημαντική βοήθεια στο διαγνωστικό χειρισμό αυτών των ασθενών.
Το βιβλίο "Αιματουρία: Κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση" αποτελεί προϊόν συλλογικής προσπάθειας ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, με στόχο την κατά το δυνατόν ορθολογιστικότερη διαγνωστική προσέγγιση του ασθενούς με αιματουρία. Περιλαμβάνει, αρχικά, την εξέταση του ιζήματος των ούρων για τη διευκρίνιση της σπειραματικής ή εξωσπειραματικής προέλευσης της αιματουρίας και, ακολούθως, τη λεπτομερή διερεύνηση, κλινική και εργαστηριακή, κάθε μιας από αυτές τις καταστάσεις. Το κείμενο είναι εμπλουτισμένο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που αφορά στα ευρήματα του ιζήματος των ούρων και στον απεικονιστικό έλεγχο του ουροποιητικού.
Το βιβλίο αυτό αναμένεται να αποβεί χρήσιμο όχι μόνο στο νεφρολόγο και τον ουρολόγο, αλλά και στο γενικό γιατρό, τον παθολόγο και γενικά σε όποιον ενδιαφέρεται για τη διερεύνηση του τόσο συχνού αυτού κλινικού προβλήματος.
Τίτλος βιβλίου:Αιματοουρία
Υπότιτλος βιβλίου:Κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Μουρίκης, Δημήτρης Α. (Συγγραφέας)
Τζανέτου, Κ. (Συγγραφέας)
Λυκουρίνας, Μ. (Συγγραφέας)
Τσουφάκης, Γ. (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789608071667
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες