Η φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα

Κείμενα ομοφωνίας
Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος:
2005
ISBN:
9789600219197
Σελίδες:
133
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€9,02
Η τιμή μας: €8,12
στο καλάθι
Η φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα
Η Πρωτοβουλία για την Υγεία και τις Υπηρεσίες στην Ελλάδα με την επωνυμία Casus Sanitatis αποτελεί τη συνένωση των προσπαθειών επιστημόνων και φορέων του υγειονομικού τομέα για την τεκμηρίωση και την ενεργό σύγκλιση σε μείζονα θέματα της εθνικής πολιτικής υγείας.
Υπό το πρίσμα αυτό, η Πρωτοβουλία Casus Sanitatis οργάνωσε κατά τη διάρκεια του 2004, μια σειρά consesus panels για την ποιότητα στην υγεία και τις υπηρεσίες υγείας στο Ναύπλιο, την Κέρκυρα και τη Θεσσαλονίκη με θεματική εστίαση (α) στην αξιολόγηση της φαρμακευτικής και βιοϊατρικής τεχνολογίας - τα όρια και τις δυνατότητες της φαρμακοοικονομικής αξιολόγησης (β) την τεκμηριωμένη φροντίδα υγείας - λήψη κλινικής απόφασης και επιλογή θεραπείας με βάση την απόδειξη και (γ) την οργάνωση, διοίκηση και διαχείριση των υπηρεσιών υγείας - η ρύθμιση της αγοράς φαρμάκων, αντιστοίχως.

Η διαδικασία αυτή, με στόχο την αναζήτηση της ενεργού σύγκλισης και της ομοφωνίας - αν και δεν είναι συχνή στη χωρά μας - είναι εξαιρετικά αναγκαία για την σύζευξη της επιστημονικής γνώσης και της πολιτικής παρέμβασης, ώστε η εθνική υγειονομική πολιτική να υπηρετεί τα κριτήρια της (κοινωνικής) ισότητας, της (ιατρικής) αποτελεσματικότητας και της (οικονομικής) αποδοτικότητας.

Η παρούσα έκδοση αποτελεί ένα τυπικό δείγμα αυτής της προσπάθειας και υπηρετεί - πλην της αυτονόητης συμβολής στην επιστημονική τεκμηρίωση - και την ανάγκη μιας νέας κουλτούρας στις σχέσεις των εμπλεκομένων στη διαμόρφωση και τη λήψη αποφάσεων στην πολιτική υγείας στη χώρα μας. [....]

(από τον πρόλογο των επιμελητών)
Τίτλος βιβλίου:Η φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα
Υπότιτλος βιβλίου:Κείμενα ομοφωνίας
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαζήση
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Καρόκης, Αντώνης (Συγγραφέας)
Κοντοζαμάνης, Βασίλης (Συγγραφέας)
Κυριόπουλος, Ιωάννης Η. (Συγγραφέας)
Λιονής, Χρήστος (Συγγραφέας)
Κυριόπουλος, Ιωάννης Η. (Επιμελητής)
Λιονής, Χρήστος (Επιμελητής)
ISBN:9789600219197
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες