Καρδιακή ακρόαση

Εκδότης:
Ζεβελεκάκη
Έτος:
1993
ISBN:
9789602204566
Σελίδες:
163
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Καρδιακή ακρόαση
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
στο καλάθι
Καρδιακή ακρόαση
Το βιβλίο αυτό, απευθύνεται, ως πρακτικός οδηγός, σε φοιτητές και νέους ειδικευόμενος ιατρούς, οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους στην καρδιακή ακρόαση.
Η ακριβής κλινική εκτίμηση των καρδιακών τόνων και φυσημάτων έχει θεμελιώδη σημασία γα τη διάγνωση πολλών καρδιακών ανωμαλιών. Δυστυχώς, οι σύγχρονες πρόοδοι στην ανάπτυξη της τεχνολογίας έχουν υποβαθμίσει, με την πάροδο του χρόνου, την αξία των κλινικών διαγνωστικών μεθόδων. Εντούτοις, η τεχνική του καθετηριασμού της καρδιάς, της φωνοκαρδιογραφίας και του υπερηχογραφήματος έχουν δημιουργήσει τη δυνατότητα του προσδιορισμού των συσχετισμών μεταξύ των κλινικών ευρημάτων και των καρδιακών τόνων και φυσημάτων.
Η πρόοδος στην κατανόηση του τρόπου της παραγωγής των καρδιακών τόνων και φυσημάτων επιτρέπει την ακριβή εκτίμηση των ανατομικών και λειτουργικών ανωμαλιών της καρδιάς κατά την κλινική ακρόαση.
Το στηθοσκόπιο είναι ένα απαραίτητο κλινικό εργαλείο, που αποτελεί αναγκαίο συμπλήρωμα της προηγμένης σύγχρονης τεχνολογίας. Η προσεκτική κλινική εξέταση της καρδιάς οδηγεί στην επιλογή των εξειδικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων για ακριβή διάγνωση. Η κατανόηση και ερμηνεία των ακροαστικών ευρημάτων μεταβάλλονται παράλληλα με την πρόοδο των ιατρικών γνώσεων. Το στηθοσκόπιο έχει μια ξεχωριστή ιστορία 170 ετών και πιστεύω ότι είναι σημαντικό για το σύγχρονο κλινικό να εκτιμήσει την αξία του και να μάθει πως θα αντλεί τις καλύτερες δυνατές πληροφορίες από τη χρήση του.
Ellis J. Epstein
Τίτλος βιβλίου:Καρδιακή ακρόαση
Τίτλος πρωτότυπου:Cardiac auscultation
Εκδότης:Ζεβελεκάκη
Συντελεστές βιβλίου:Epstein, Ellis J. (Συγγραφέας)
Δούκας, Γεώργιος (Μεταφραστής)
ISBN:9789602204566
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 1993
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες