Η εκπαίδευση των παιδιών με δυσκολίες (τ.2)

Εισαγωγή στην ειδική αγωγή
Εκδότης:
Ατραπός - Περιβολάκι
Έτος:
2006
ISBN:
9789606622861
Σελίδες:
308
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η εκπαίδευση των παιδιών με δυσκολίες
Εκτός κυκλοφορίας
Η εκπαίδευση των παιδιών με δυσκολίες (τ.2)
Τα τελευταία χρόνια έχουν γραφτεί από πανεπιστημιακούς και μη αξιόλογα βιβλία, τα οποία αφορούν επιμέρους περιοχές και αντικείμενα της ειδικής αγωγής.
Δεν είχαμε όμως ένα βιβλίο το οποίο να καλύπτει με συνοπτικό και συστηματικό τρόπο ολόκληρο τον τομέα αυτό.
Το κενό αυτό προσπαθήσαμε να καλύψουμε με το παρόν βιβλίο. Ένα βιβλίο - εγχειρίδιο, το οποίο περιλαμβάνει, με συνοπτική περιγραφή, ό,τι πρέπει να ξέρει ο εκπαιδευτικός, ο ειδικός επιστήμονας, ο φοιτητής και ο γονέας που θέλει να εισαχθεί στο περίπλοκο αντικείμενο της ειδικής αγωγής και να ενημερωθεί συνολικά.
Ειδικότερα, το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει:
- Τις γενικές έννοιες και τους ορισμούς της ειδικής αγωγής και των ατόμων με δυσκολίες, τα οποία εντάσσονται στο χώρο της ειδικής αγωγής.
- Τις γενικές και ειδικές αρχές, τις σύγχρονες τάσεις και ένα βασικό πλαίσιο εκπαίδευσης τους, με έμφαση στις γνωστικές - συμπεριφοριστικές στρατηγικές και στη συστημική προσέγγιση.
- Τις επιμέρους κατηγορίες των ατόμων με δυσκολίες, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τις προσαρμογές που πρέπει να γίνονται στο περιβάλλον μάθησης, στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις στρατηγικές διδασκαλίας, καθώς και τις ειδικότερες στρατηγικές οι οποίες εφαρμόζονται για ορισμένες περιπτώσεις.
- Τα θέματα τα οποία πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να συζητηθούν και να μελετηθούν περισσότερο, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης των ατόμων με δυσκολίες.
Τίτλος βιβλίου:Η εκπαίδευση των παιδιών με δυσκολίες
Υπότιτλος βιβλίου:Εισαγωγή στην ειδική αγωγή
Εκδότης:Ατραπός - Περιβολάκι
Συντελεστές βιβλίου:Χρηστάκης, Κώστας Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606622861
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Τόμος:2/2
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά > Μαθησιακές Δυσκολίες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες