Διδακτικές μέθοδοι για τα μαθηματικά στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία

Από την έρευνα στην πράξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Αναπτυξιακά μοτίβα, ενδοσυσχετίσεις και ατομικές διαφορές των παιδιών με νοητική αναπηρία
Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2024
ISBN:
9789606357398
Σελίδες:
160
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διδακτικές μέθοδοι για τα μαθηματικά στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
Διδακτικές μέθοδοι για τα μαθηματικά στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία
Στο παρόν βιβλίο πραγματοποιείται η πρώτη προσέγγιση του βέλτιστου θεωρητικού σχήµατος που περιγράφει τις πρώιµες µαθηµατικές δεξιότητες των µικρών παιδιών µε νοητική αναπηρία. Δίνει έμφαση στη σκιαγράφηση των δυνατοτήτων και των αδυναµιών τους ως προς την κατάκτηση των εν λόγω δεξιοτήτων.
Στο πρώτο μέρος, το οποίο εστιάζεται στο θεωρητικό πλαίσιο, επιχειρείται η κριτική εξέταση της νοητικής αναπηρίας και παρουσιάζεται το βέλτιστο θεωρητικό σχήµα που περιγράφει τις µαθηµατικές δεξιότητες των µικρών παιδιών µε νοητική αναπηρία. Στη συνέχεια εξετάζονται οι γνωστικές λειτουργίες, όπως προσδιορίζονται µέσω της µαθησιακής επάρκειας των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας µε νοητική αναπηρία, καθώς και οι πρώιµες µαθηµατικές δεξιότητες υπό το πρίσµα των ατοµικών διαφορών ως προς τον ρυθµό ανάπτυξης των πρώιµων µαθηµατικών δεξιοτήτων των παιδιών αυτών. Ακολουθεί η παρουσίαση των πρώιµων µαθηµατικών δεξιοτήτων υπό τη θεώρηση της αναπτυξιακής προσέγγισης της νοητικής αναπηρίας.
Το δεύτερο µέρος του βιβλίου είναι επικεντρωμένο στο πρακτικό πλαίσιο της κατάλληλης εφαρµογής των αποδεδειγµένα αποτελεσµατικών διδακτικών µεθόδων για τα µαθηµατικά σε παιδιά µε νοητική αναπηρία.
Το βιβλίο αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιµο και χρηστικό εγχειρίδιο για προπτυχιακούς και µεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές, επαγγελµατίες αλλά και γονείς παιδιών µε νοητική αναπηρία.
Τίτλος βιβλίου:Διδακτικές μέθοδοι για τα μαθηματικά στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία
Υπότιτλος βιβλίου:Από την έρευνα στην πράξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Αναπτυξιακά μοτίβα, ενδοσυσχετίσεις και ατομικές διαφορές των παιδιών με νοητική αναπηρία
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Χαριτάκη Γαρυφαλιά Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606357398
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2024
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Εκπαίδευση > Γενικά > Μαθησιακές Δυσκολίες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες