Μαθαίνοντας εναλλακτικά

Μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ και σχολική συμπεριφορά
Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2024
ISBN:
9789606357657
Σελίδες:
208
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μαθαίνοντας εναλλακτικά
Τιμή εκδότη:€14,90
Η τιμή μας: €13,41
Μαθαίνοντας εναλλακτικά
Μαθαίνουµε όλοι µε τον ίδιο τρόπο; Τι συµβαίνει όταν µικρές ή µεγάλες δυσκολίες αρχίζουν να εµποδίζουν τη σχολική πρόοδο του παιδιού; Πώς µπορούν να βοηθήσουν οι εκπαιδευτικοί και πώς οι γονείς του; Τι σηµαίνει «µαθαίνουµε αλλιώς» όταν αντιµετωπίζουµε µαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες;
Σε αυτά και άλλα ερωτήματα επιχειρεί να δώσει απαντήσεις το βιβλίο αυτό, το οποίο πραγματεύεται τη σχολική συµπεριφορά και τη µάθηση που εµποδίζεται λόγω ειδικών ή γενικευµένων µαθησιακών δυσκολιών, ή λόγω νευροαναπτυξιακών διαταραχών. Συμμετέχουν ειδικοί από τους χώρους της ιατρικής, της ψυχολογίας και της παιδαγωγικής, με σκοπό να υποστηρίξουν από κοινού τη σχολική µάθηση όταν αυτή εµποδί­ζεται. Περιγράφουν κάθε τύπο µαθησιακής δυσκολίας ως προς τα κύρια χαρακτηριστικά της και προσφέρουν κατευθύνσεις και βασικές οδηγίες για την υποστήριξη της µάθησης µε διαφοροποιηµένες πρακτικές στο σχολείο και στο σπίτι.
Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και γονείς, επιδιώκοντας να συνεισφέρει στη µεταξύ τους συνεργασία, µε κοινή γλώσσα και κατεύθυνση, όταν το παιδί δυσκολεύεται να προοδεύσει στο σχολείο. Γιατί όταν εντοπίζουµε έγκαιρα τις δυσκολίες και όταν συνεργαζόµαστε έγκυρα, δίνουµε στο παιδί την ευκαιρία να µάθει και αλλιώς!
Τίτλος βιβλίου:Μαθαίνοντας εναλλακτικά
Υπότιτλος βιβλίου:Μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ και σχολική συμπεριφορά
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Τσίτσικα, Άρτεμις Κ. (Επιμελητής)
Αστέρη Ντορέττα (Επιμελητής)
Τζίλα Ευθαλία (Επιμελητής)
ISBN:9789606357657
Σειρά εκδότη:Για γονείς και όχι μόνο...
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2024
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά > Μαθησιακές Δυσκολίες
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες