Κρίστιαν Μπάρναρντ

Ένας κορυφαίος χειρουργός
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2006
ISBN:
9789600342284
Σελίδες:
393
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κρίστιαν Μπάρναρντ
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
στο καλάθι
Κρίστιαν Μπάρναρντ
Στις 3 Δεκεμβρίου του 1967, ο Κρίστιαν Μπάρναρντ πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινης καρδιάς στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Κανένα χειρουργικό επίτευγμα δεν προκάλεσε ποτέ τόση δημοσιότητα και επιδοκιμασία - ούτε και τόσες επικρίσεις και διαμάχες. Έφερε επίσης τον Μπάρναρντ στο διεθνές προσκήνιο, όπου απεικονίστηκε τόσο ως πρωτοπόρος της ιατρικής όσο και ως πλέιμποϊ.
Κι ενώ αποκτούσε όλο και μεγαλύτερη φήμη, τα μονίμως διψασμένα για ειδήσεις μέσα ενημέρωσης φρόντιζαν να προωθούν την εικόνα ενός δυναμικού και χαρισματικού άνδρα, που τόλμησε να προκαλέσει τους συμβατικούς κανόνες του επαγγέλματός του και να εναντιωθεί στην κυρίαρχη πολιτική της χώρας του, το απαρτχάιντ. Γρήγορα έγινε μια διεθνής διασημότητα, περιζήτητη από αρχηγούς κρατών, βασιλείς, αστέρες του Χόλιγουντ και δημοσιογράφους. Αλλά η επιτυχία που έφερε μαζί της εκείνη η πρώτη ιστορική μεταμόσχευση καρδιάς είχε και το τίμημά της.
Σε αυτή την -για πρώτη φορά- ολοκληρωμένη βιογραφία του Κρίστιαν Μπάρναρντ, ο Κρις Λόγκαν εξετάζει την πολυπλοκότητα και τις αντιφάσεις του διάσημου χειρουργού, ο οποίος έγινε γνωστός απ' άκρη σ' άκρη σε όλο τον πλανήτη.
Τίτλος βιβλίου:Κρίστιαν Μπάρναρντ
Υπότιτλος βιβλίου:Ένας κορυφαίος χειρουργός
Τίτλος πρωτότυπου:Celebrity Surgeon
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Logan, Chris (Συγγραφέας)
Τραϊκόγλου, Μαρία-Ρόζα (Μεταφραστής)
ISBN:9789600342284
Σειρά εκδότη:Βιογραφίες
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2006
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες