Ακτινοθεραπεία

Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2007
ISBN:
9789604520152
Σελίδες:
134
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ακτινοθεραπεία
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Ακτινοθεραπεία
Με τη Β΄ έκδοση του βιβλίου "Ακτονοθεραπεία" παρουσιάζεται με απλό αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο η σύγχρονη γνώση και οι εφαρμογές της θεραπείας αυτής. Μετά από μια σύντομη αναδρομή στις ιστορικές αρχές της ακτινοθεραπείας, περιγράφονται:
- Οι βασικές αρχές
- Τα είδη της ακτινοθεραπευτικής αγωγής
- Οι εξελιγμένες τεχνικές και οι ειδικές μορφές
- Οι παρενέργειες.
Εκτεταμένη αναφορά γίνεται στα μέτρα ακτινοπροστασίας τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού στους χώρους εργασίας, εξετάζοντας τρεις βασικούς παράγοντες:
- Το χρόνο
- Την απόσταση και
- Τη θωράκιση.
Γίνεται ειδική αναφορά στην Τηλεθεραπεία, τη Βραχυθεραπεία και τη Ραδιοϊσοτοπική θεραπεία. Ακόμη περιγράφονται οι συνηθέστερες επιπτώσεις της ακτινοθεραπείας και οι ενδεδειγμένες μέθοδοι αντιμετώπισης τους.
Το βιβλίο διαπνέεται από πνεύμα ανθρωπιστικής φροντίδας του ακτινοθεραπευτικού ασθενούς στο πλαίσιο της Ολιστικής αντιμετώπισης των αρρώστων, ώστε να κατευθύνει στην επίτευξη της επιθυμητής έκβασης με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.
Το κείμενο τεκμηριώνεται με τη σύγχρονη διεθνή βιβλιογραφία της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής, ενώ πλαισιώνεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Απευθύνεται σε λειτουργούς της Υγείας και ιδιαίτερα του Ογκολογικού τομέα, επιχειρώντας να κατευθύνει σε αποτελεσματική και ασφαλή εφαρμογή των σύγχρονων, ισχυρών ακτινοθεραπευτικών μεθόδων.
Τίτλος βιβλίου:Ακτινοθεραπεία
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Μπαρμπούνη - Κωνσταντάκου, Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604520152
Στοιχεία έκδοσης: 2007
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες