Ουρολογία (τ.2)

Επιλεγμένες χειρουργικές τεχνικές
Εκδότης:
Τζιόλα
Έτος:
2007
ISBN:
9789604181322
Σελίδες:
598
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ουρολογία
Εκτός κυκλοφορίας
Ουρολογία (τ.2)
Η χειρουργική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ουρολογίας. Το βιβλίο αυτό αποτελεί επομένως μία φυσική συνέχεια του πρώτου τόμου "Ουρολογία - Βασικές γνώσεις". Στο δεύτερο αυτό τόμο, καταβλήθηκε προσπάθεια να παρουσιαστεί όσο καλύτερα γίνεται, μια πληθώρα ουρολογικών χειρουργικών τεχνικών σχεδόν για όλο το φάσμα της σύγχρονης ουρολογίας. Περιγράφονται οι ενδείξεις και αντενδείξεις της κάθε επέμβασης, ο απαιτούμενος εξοπλισμός, η χειρουργική τεχνική με λεπτομέρειες και "μυστικά" και τέλος η μετεγχειρητική φροντίδα και οι πιθανές επιπλοκές.

Η παρούσα προσπάθεια, που αποτελεί μία από τις ελάχιστες στην ελληνική ιατρική βιβλιογραφία, στηρίχτηκε κατά ένα μεγάλο μέρος στο αντίστοιχο γερμανικό σύγγραμμα του παγκοσμίως γνωστού Καθηγητή R. Hohenfellner. Ο καθηγητής R. Hohenfellner διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο και για την ολοκλήρωση αυτής της ελληνικής έκδοσης, που εμπλουτίστηκε όμως με τη συμμετοχή εκλεκτών ελλήνων συναδέλφων στα αντικείμενα της ιδιαίτερης εξειδίκευσης τους. [...]

Στο σύγγραμμα αυτό, ο αναγνώστης θα βρει κλασσικές και δοκιμασμένες στο χρόνο τεχνικές, νεώτερες τεχνικές με εξαιρετικά και σταθερά αναπαραγόμενα αποτελέσματα και κάποιες πολύ νεώτερες και πολλά υποσχόμενες, όχι όμως ακόμα καταξιωμένες. Είναι βέβαιο πως κάποιες τεχνικές θα εγκαταλειφθούν ή θα αντικατασταθούν με το πέρασμα του χρόνου. Ακόμα και έτσι όμως, έχω την πεποίθηση ότι για αρκετά χρόνια θα αποτελέσει χρήσιμο σύμβουλο, όχι μόνο των ειδικευόμενων και νέων συναδέλφων, αλλά και των έμπειρων ουρολόγων.

(από τον πρόλογο του Σταύρου Γ. Τουλουπίδη)
Τίτλος βιβλίου:Ουρολογία
Υπότιτλος βιβλίου:Επιλεγμένες χειρουργικές τεχνικές
Εκδότης:Τζιόλα
Συντελεστές βιβλίου:Τουλουπίδης, Σταύρος (Επιμελητής)
Καλαϊτζής, Χρήστος Αθ. (Επιμελητής)
Hohenfellner, Rudolf (Επιμελητής)
ISBN:9789604181322
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2007, 1η έκδοση
Τόμος:2
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες