Ψυχικές επιδράσεις του καρκίνου

Επικοινωνώντας με τον ασθενή
Εκδότης:
Γράφημα
Έτος:
2007
ISBN:
9789608909052
Σελίδες:
121
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ψυχικές επιδράσεις του καρκίνου
Τιμή εκδότη:€26,49
Η τιμή μας: €25,17
στο καλάθι
Ψυχικές επιδράσεις του καρκίνου
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε κάθε γιατρό ή φοιτητή ιατρικής που φροντίζει ή θα φρονίσει ασθενείς με καρκίνο και σε κάθε επαγγελματία υγείας ή σπουδαστή που εμπλέκεται στη φροντίδα των ογκολογικών ασθενειών.
Διερευνά αρχικά τους ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη γένεση, την έναρξη ή την πορεία του καρκίνου μέσω της επίδρασής τους στο ανοσοποιητικό σύστημα. Στη συνέχεια εξετάζει τους παράγοντες που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην ψυχοκοινωνική προσαρμογή του ασθενούς όπως η προσωπικότητα και οι προσαρμοστικοί μηχανισμοί, η εντόπιση του καρκίνου, η κοινωνική υποστήριξη που δέχεται, ο αντίκτυπος των θεραπειών και η ηλικία του. Δίνει έμφαση στις ψυχολογικές και ψυχιατρικές διαταραχές που μπορεί να αναπτυχθούν στον ασθενή κατά την πορεία της νόσου, στις βιολογικές και ψυχολογικές μεθόδους αντιμετώπισής τους που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του και εν γένει στην αποκατάστασή του.
Ιδιαίτερα υπογραμμίζονται η επικοινωνία και η εγκαθίδρυση της θεραπευτικής σχέσης και διερευνώνται οι παράγοντες που θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο σ' αυτές τις τόσο σημαντικές συνιστώσες. [...]
Τίτλος βιβλίου:Ψυχικές επιδράσεις του καρκίνου
Υπότιτλος βιβλίου:Επικοινωνώντας με τον ασθενή
Εκδότης:Γράφημα
Συντελεστές βιβλίου:Ιακωβίδης, Βασίλειος Ι. (Συγγραφέας)
Ιακωβίδης, Απόστολος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608909052
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2007
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες