Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας, προστασία περιβάλλοντος

Με υπόδειγμα μελέτης εκτίμησης επαγγελματικών και περιβαλλοντικών κινδύνων
Εκδότης:
Rosili
Έτος:
2007
ISBN:
9789608940703
Σελίδες:
494
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας, προστασία περιβάλλοντος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας, προστασία περιβάλλοντος
Η ανάπτυξη της τεχνολογίας επιφέρει συνεχώς αλλαγές στις παραγωγικές διεργασίες και στις λειτουργικές απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε, οι υγιείς επιχειρήσεις επενδύουν πάνω στο ανθρώπινο δυναμικό και στοχεύουν στη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγιεινής των εργαζομένων τους. Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτείται μια ολοκληρωμένη διαχείριση των επαγγελματικών κινδύνων σε κάθε επιχείρηση, και ένα πλήρες σχέδιο ορθής αναγνώρισης, εκτίμησης και αντιμετώπισης των κινδύνων αυτών.

Στο βιβλίο αναφέρονται με συστηματικό τρόπο οι παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων μέσα στο εργασιακό τους περιβάλλον. Υποδεικνύονται επίσης τα μέτρα ελέγχου που πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι αυτοί. Αναπτύσσοντας μία μεθοδολογία εκπόνησης μιας μελέτης εκτίμησης επαγγελματικών κινδύνων, το βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό για την καταγραφή της επικινδυνότητας κάθε εργασιακού χώρου, και το πιο σημαντικό είναι ότι παρέχει ένα πρότυπο παράδειγμα εφαρμογής. Βασίζεται πάνω σε σύγχρονη βιβλιογραφία, σε διεθνή πρότυπα και στην πλέον πρόσφατη Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Με τον όρο Προστασία Περιβάλλοντος αναφερόμαστε στο σύνολο των διαχειριστικών ενεργειών που αναλαμβάνει ο άνθρωπος για να ελέγξει εκπομπές ρύπων που οφείλονται σε συστηματικές δράσεις του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη και στην τεχνολογική του εξέλιξη.

Τις τελευταίες δεκαετίες, με τη συνεχή βιομηχανική δραστηριότητα, τον καταναλωτισμό, την εντατικοποίηση του παραγωγικού κεφαλαίου, την αύξηση της συχνότητας & του όγκου των μεταφορών και τη συγκέντρωση του πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα, τα περιστατικά ρύπανσης που εκδηλώνονται είναι εντονότερα και σοβαρότερα ως προς το δυσμενές αποτέλεσμα που προκαλούν στο περιβάλλον.

Στο βιβλίο αυτό κατηγοριοποιούνται τα στοιχεία που αφορούν τις ανθρωπογενείς ρυπογόνες δραστηριότητες, παρουσιάζονται τα είδη των ρύπων που εκλύονται και αναφέρονται κατά περίπτωση οι κατάλληλες ενέργειες για την αντιμετώπισή τους.

Παράλληλα, παρουσιάζεται η μεθοδολογία για την αναγνώριση και καταγραφή των περιβαλλοντικών κινδύνων σε μια επιχείρηση, ενώ παρέχεται ένα σημαντικό μεθοδολογικό εργαλείο ανάλυσης και εκτίμησης της επικινδυνότητας αυτών μέσω ενός πρότυπου παραδείγματος εφαρμογής.
Τίτλος βιβλίου:Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας, προστασία περιβάλλοντος
Υπότιτλος βιβλίου:Με υπόδειγμα μελέτης εκτίμησης επαγγελματικών και περιβαλλοντικών κινδύνων
Περιέχει:CD με πρόσθετο υλικό υποστήριξης.
Εκδότης:Rosili
Συντελεστές βιβλίου:Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντία (Συγγραφέας)
Μπελιάς, Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608940703
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2007
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Εργασία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες