Ασκληπιός ο σωτήρας του κόσμου

Εκδότης:
Αγαπώ την Πόλιν
Έτος:
2007
ISBN:
9789608879744
Σελίδες:
197
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ασκληπιός ο σωτήρας του κόσμου
Τιμή εκδότη:€10,15
Η τιμή μας: €9,14
Ασκληπιός ο σωτήρας του κόσμου
Ο Ασκληπιός λατρευόταν σ' όλες τις γωνιές του τότε ανεπτυγμένου κόσμου. Οι Ασκληπιάδες, οι Υιοί από την Τρίκκη, ταξίδευαν παντού και μετέφεραν το ευαγγέλιο της σωτηρίας, της καλής υγείας της χαράς και της ευτυχίας. Ίδρυσαν εκατοντάδες ναούς-εκκλησίες κι ιαματικές πολιτείες. Περίπου 300 Ασκληπιεία-Εκκλησίες αποκαλύφτηκαν μέχρι σήμερα και συνεχώς ανακαλύπτονται καινούργια, από τη μεγάλη θεραπευτική επανάσταση που ξεκίνησε από τη φαρμακευτική εμπειρική γνώση των γηγενών κατοίκων της Τρίκκης, των Πελασγών της Θεσσαλίας πριν από 3.000 χρόνια π.Χ., την εποχή της πρώτης αθωότητας και του χαμένου Παραδείσου.
Τι ήταν εκείνο που έκανε τους προσκυνητές να ρέουν κατά χιλιάδες στα Ασκληπιεία της Τρίκκης, της Επιδαύρου και της Κω. Η φήμη, ναι, αλλά και τα καλά και θαυμαστά που είχαν ακούσει από προγενέστερους επισκέπτες. Όσα Ασκληπιεία αποκαλύφτηκαν μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι επιλέχθηκαν με μεγάλη επιμέλεια. Κύριο χαρακτηριστικό το φυσικό κάλλος, το ήπιο κλίμα, τα άλση, τα πολλά δέντρα και διάσπαρτων κτισμάτων που υπήρχαν γύρω τους.
Οι επισκέπτες όταν έμπαιναν μέσα έρχονταν αμέσως σε επαφή με το νέο περιβάλλον και δοκίμαζαν τις πρώτες ευχάριστες εκπλήξεις. Ένιωθαν ότι έμπαιναν σε έναν ιδανικό κόσμο-κόσμημα αγγελικά πλασμένο, έτσι όπως τον αναζητούσαν και τον ονειρευόταν πάντοτε.
Τίτλος βιβλίου:Ασκληπιός ο σωτήρας του κόσμου
Εκδότης:Αγαπώ την Πόλιν
Συντελεστές βιβλίου:Πάνος, Βασίλης (Συγγραφέας)
ISBN:9789608879744
Σειρά εκδότη:Ιστορική Έρευνα
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2007
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Αρχαία Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες