Εισαγωγή στη θεραπευτική δημιουργική γραφή & βιβλιοθεραπεία/θεραπεία μέσω ποίησης

Θεωρία και τεχνικές
Εκδότης:
24 γράμματα
Έτος:
2023
ISBN:
9786182017654
Σελίδες:
302
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στη θεραπευτική δημιουργική γραφή & βιβλιοθεραπεία/θεραπεία μέσω ποίησης
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €16,20
Εισαγωγή στη θεραπευτική δημιουργική γραφή & βιβλιοθεραπεία/θεραπεία μέσω ποίησης
Το παρόν βιβλίο είναι ένας εύχρηστος και πρακτικός οδηγός πλοήγησης στο επιστημονικό πεδίο της θεραπευτικής δημιουργικής γραφής και στο συναφές πεδίο της βιβλιοθεραπείας/θεραπείας μέσω ποίησης. Έχει ως στόχο να βοηθήσει κάθε ενδιαφερόμενο να προσανατολιστεί στις νέες αυτές θεραπευτικές προσεγγίσεις, οι οποίες αφορούν στη χρήση της γραφής και της λογοτεχνίας στον χώρο της ψυχικής υγείας, καθώς και να έρθει σε επαφή με μερικά από τα πιο δυναμικά και ευέλικτα εργαλεία που διαθέτουμε σήμερα για τη δημιουργική διερεύνηση και έκφραση του εαυτού, την ψυχική εξέλιξη και την αυτοβοήθεια.
Περιλαμβάνει τα εξής τρία μέρη:
• Πρώτο μέρος: Ενημέρωση για σημαντικά θεωρητικά θέματα και παρουσίαση ερευνητικών δεδομένων και βασικών εννοιών και αρχών.
• Δεύτερο μέρος: Βασικές τεχνικές της θεραπευτικής δημιουργικής γραφής και πώς αυτές εφαρμόζονται στην πράξη, με συγκεκριμένα παραδείγματα.
• Τρίτο μέρος: Θεραπευτική αξιοποίηση της ποίησης στον χώρο της ψυχικής υγείας. Μέθοδοι και τεχνικές για αναπτυξιακές και θεραπευτικές παρεμβάσεις με τη χρήση δημοσιευμένων ποιητικών συλλογών/ποιημάτων, αλλά και ποιητικών δημιουργιών του ίδιου του θεραπευόμενου.
Ο επιστημονικός κόσμος ανακαλύπτει ξανά τη γραφή, αυτήν τη φορά ως προς τη θεραπευτική της ικανότητα και τη δύναμη που έχει να επιδρά θετικά στο σώμα και στην ψυχή. Οι σύγχρονες έρευνες καταδεικνύουν την ικανότητα της γραφής να ενισχύει τις δημιουργικές, αναπτυξιακές και θεραπευτικές δυνάμεις που υπάρχουν μέσα μας και καθιερώνουν τη γραφή και τη λογοτεχνία ως αποτελεσματικά μέσα πρόληψης, ψυχολογικής ευημερίας (psychological well-being), προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στη θεραπευτική δημιουργική γραφή & βιβλιοθεραπεία/θεραπεία μέσω ποίησης
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρία και τεχνικές
Εκδότης:24 γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Αντωνοπούλου Άννα (Συγγραφέας)
ISBN:9786182017654
Σειρά εκδότη:Μελέτες
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2023
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες