Βασική παιδιατρική

Εκδότης:
University Studio Press
Έτος:
2023
ISBN:
9789601225784
Σελίδες:
1056
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Βασική παιδιατρική
Τιμή εκδότη:€185,00
Η τιμή μας: €174,99
Βασική παιδιατρική
Η Βασική Παιδιατρική στην τέταρτη έκδοσή της συμπορεύεται με το σήμερα και τις συνεχείς εξελίξεις. Ανανεωμένη σε περιεχόμενο και μορφή, και με ακόμη πιο πλούσιο εικονογραφικό/απεικονιστικό υλικό, περιλαμβάνει όλες τις βασικές γνώσεις που χρειάζονται οι φοιτητές αλλά και ό,τι θα χρειαστούν αργότερα για την ειδικότητα/υποειδικότητα που θα επιλέξουν.

Στη νέα έκδοση, όλα τα κεφάλαια επικαιροποιήθηκαν και νέα υπο-κεφάλαια προστέθηκαν, είτε γιατί θεωρήθηκαν αναγκαία (π.χ. παιδιατρική του ύπνου, νέες λοιμώξεις, νέα εμβόλια κ.ά.) είτε γιατί νέα νοσήματα αναδύθηκαν, αναγνωρίστηκαν ή/και ταξινομήθηκαν διαφορετικά, με βάση τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία και γνώση. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην επικαιροποίηση των διεθνώς αποδεκτών διαγνωστικών κριτηρίων και των κατευθυντήριων οδηγιών από διεθνείς επιστημονικούς φορείς.

Συγκεκριμένα, εμπλουτίστηκαν ορισμένα κεφάλαια όπως τα «εμβόλια και εμβολιασμοί», η εφαρμογή μηχανικού αερισμού στα νεογνά, η αντιμετώπιση της «επιληπτικής κατάστασης» κ.ά. Στη θεραπευτική, προστέθηκαν οι νέες βιοδραστικές θεραπείες για την αντιμετώπιση αυτοάνοσων και άλλων χρόνιων νοσημάτων από διάφορα συστήματα (νευρικό, ουροποιητικό, πεπτικό κ.ά.) καθώς και ορισμένων κακοηθειών. Επίσης, προστέθηκαν οι γονιδιακές θεραπείες και οι «θεραπείες επιδιόρθωσης (κατά κάποιον τρόπο) γονιδιακής βλάβης».

Καινοτομία της έκδοσης αποτελεί το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει σε ορισμένα κεφάλαια*. Όσον αφορά το σχεδιαστικό, το σύγγραμμα διατηρεί το «εμφανισιακό του προφίλ» με τα χρώματα να φωτίζουν διαγράμματα, σκίτσα, εικόνες και πίνακες, ώστε να ενισχύεται η οπτική μνήμη, και τα «εκπαιδευτικά κλειδιά» να βοηθούν στην επανάληψη.
Τίτλος βιβλίου:Βασική παιδιατρική
Εκδότης:University Studio Press
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Κανακούδη - Τσακαλίδου, Φλωρεντία (Συγγραφέας)
Ζαφειρίου Δημήτριος Ι. (Συγγραφέας)
Παπαχρήστου, Φώτιος (Συγγραφέας)
Δρόσου - Αγακίδου, Βασιλική (Συγγραφέας)
ISBN:9789601225784
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2023, 4η έκδοση
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες