Όσα δεν γνωρίζατε για την Αρχαία Ελλάδα

Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2023
ISBN:
9786180335507
Σελίδες:
456
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Όσα δεν γνωρίζατε για την Αρχαία Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€17,70
Η τιμή μας: €15,93
Όσα δεν γνωρίζατε για την Αρχαία Ελλάδα
Αποσπάσματα από το έργο κυρίως αρχαίων συγγραφέων αλλά και νεότερων μελετητών της αρχαιότητας, τα οποία φωτίζουν το κλίμα και την ατμόσφαιρα της εποχής, ενώ, λόγω του ανεκδοτολογικού τους χαρακτήρα, είναι ιδιαίτερα ευχάριστα στην ανάγνωση.

«Θεµιστόκλειο» χιούµορ: Ο Θεµιστοκλής, για τον µικρό του γιο, στον οποίο είχε µεγάλη αδυναµία η γυναίκα του, έλεγε: «Ο γιος µου έχει τη µεγαλύτερη δύναµη µεταξύ όλων των Ελλήνων, γιατί τους Έλληνες κυβερνούν οι Αθηναίοι, τους Αθηναίους εγώ, εµένα η γυναίκα µου και αυτήν ο γιος της»!

Όταν µιλάει το κρασί…: Ο Φίλιππος Β΄ φαίνεται ότι δεν ήταν ικανοποιηµένος από τη συµβίωσή του µε την Ολυµπιάδα, τη µητέρα του Αλέξανδρου, και παντρεύτηκε την Κλεοπάτρα. Στο συµπόσιο που ακολούθησε, ο θείος της νύφης Άτταλος, ενώ ήταν µεθυσµένος, ευχήθηκε στον Φίλιππο να αποκτήσει από τον γάµο του µε την Κλεοπάτρα έναν νόµιµο διάδοχο. Τότε ο Αλέξανδρος, που ήταν παρών, του πέταξε έξω φρενών ένα ποτήρι, λέγοντάς του: «Κι εγώ, ανόητε, σου φαίνοµαι ότι είµαι νόθος;». Ο Φίλιππος, τότε, σηκώθηκε και τραβώντας το ξίφος του επιχείρησε να επιτεθεί στον Αλέξανδρο. Μεθυσµένος, όµως, καθώς ήταν, παραπάτησε και έπεσε κάτω. Κι ο Αλέξανδρος, περιφρονητικά, είπε: «Θαυµάστε έναν βασιλιά που ετοιµάζεται να περάσει από την Ευρώπη στην Ασία, αλλά δεν µπορεί να διαβεί από ανάκλιντρο σε ανάκλιντρο»!

Στο βιβλίο αυτό περιλαµβάνονται κείµενα τα οποία προέρχονται κυρίως από αρχαίες πηγές και εστιάζουν σε πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις που δεν βρίσκονται πάντοτε στα σύγχρονα βιβλία της Αρχαίας Ιστορίας. Πολλά από αυτά έχουν ανεκδοτολογικό χαρακτήρα και παρουσιάζουν το εντυπωσιακό, το περίεργο, το απροσδόκητο, ακόµη και το ευτράπελο, µε τρόπο απλό και κατανοητό.
Τίτλος βιβλίου:Όσα δεν γνωρίζατε για την Αρχαία Ελλάδα
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Γρυντάκης, Γιάννης Μ. (Συγγραφέας)
Δάλκος, Γεώργιος (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Χόρτης, Έκτορας Γ. (Συγγραφέας)
Χόρτης, Άγγελος (Συγγραφέας)
ISBN:9786180335507
Σειρά εκδότη:Όσα δεν γνωρίζατε για την ελληνική ιστορία
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2023
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Αρχαία Ελληνική Ιστορία

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες