Υγιεινή και επιδημιολογία

Εκδότης:
University Studio Press
Έτος:
2023
ISBN:
9789601225944
Σελίδες:
520
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Υγιεινή και επιδημιολογία
Τιμή εκδότη:€45,00
Η τιμή μας: €42,50
στο καλάθι
Υγιεινή και επιδημιολογία
Το σύγγραμμα στη νέα του έκδοση και συμπληρωματικά στο γνωστικό πεδίο της υγιεινής, συμπεριλαμβάνει τις βασικές αρχές της επιδημιολογίας και της μεθοδολογίας έρευνας. Η επιδημιολογία αποτελεί το θεμέλιο της δημόσιας υγείας και ορίζεται ως η μελέτη της κατανομής, της συχνότητας και των προσδιοριστών νοσημάτων ή διαταραχών μέσα σε ομάδες ανθρώπων, καθώς και η ανάπτυξη γνώσεων σχετικά με τον τρόπο πρόληψης και ελέγχου τους.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου με τίτλο «Αρχές επιδημιολογίας – μέθοδοι έρευνας» αναλύονται τα είδη της περιγραφικής επιδημιολογίας (descriptive epidemiology), η αναλυτική επιδημιολογία με τις μελέτες ασθενών-μαρτύρων (case-controlstudies) και τις μελέτες κοόρτης (cohortstudies), οι παρεμβατικές μελέτες (intervention studies) και η μετα-ανάλυση (meta-analysis).

Από την άλλη, η υγιεινή-δημόσια υγεία είναι η επιστήμη για την προστασία και τη βελτίωση της υγείας των ατόμων στην κοινότητα και ολόκληρων πληθυσμών σε όλο τον κόσμο. Αυτή η επιστήμη περιλαμβάνει όχι μόνο την προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής και επιλογών τροφίμων και διατροφής, αλλά και μεγάλη έρευνα σχετικά με την πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με τη ρύπανση του νερού και την ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς και τον εντοπισμό και τον έλεγχο των ασθενειών που αυτοί οι εξωγενείς παράγοντες προκαλούν.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου με τίτλο «Υγιεινή» εξετάζονται τα επίκαιρα προβλήματα δημόσιας υγείας, η υγιεινή της διατροφής, η διατροφή και η αγωγή υγείας, η υγιεινή των τροφίμων, η επιδημική έκρηξη, η ασφάλεια των τροφίμων και οι αναδυόμενες λοιμώξεις, η υγιεινή του νερού, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η κλιματική αλλαγή, η υγιεινή της κατοικίας, οι μαζικές καταστροφές και τα προβλήματα δημόσιας υγείας, η ταξιδιωτική ιατρική, οι συχνές νόσοι των ταξιδιωτών, η επαγγελματική υγιεινή, οι νοσοκομειακές λοιμώξεις.
Τίτλος βιβλίου:Υγιεινή και επιδημιολογία
Εκδότης:University Studio Press
Συντελεστές βιβλίου:Αρβανιτίδου - Βαγιωνά, Τάνια (Συγγραφέας)
ISBN:9789601225944
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2023, 3η έκδοση
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες