Χειρουργική του ήπατος

Εκδότης:
University Studio Press
Έτος:
2007
ISBN:
9789601216201
Σελίδες:
850
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
Χειρουργική του ήπατος
Τιμή εκδότη:€130,00
Η τιμή μας: €121,00
στο καλάθι
Χειρουργική του ήπατος
Η έκδοση ενός συγγράμματος πιστεύω ότι αποτελεί την κορύφωση των επιδιώξεων ενός ακαδημαϊκού δασκάλου που κατανάλωσε όλη του τη ζωή διδάσκοντας, αλλά και εκτελώντας ιατρικό έργο, εφόσον πρόκειται για ιατρό, σε όλες τις βαθμίδες της ακαδημαϊκής ανέλιξης.

Η συσσωρευμένη εμπειρία των σαράντα χρόνων στη μάχιμη εκπαιδευτική και κλινική χειρουργική θα έπρεπε να κατατεθεί. Και όταν ο χρόνος, που ήταν δύσκολο να εξοικονομηθεί κατά τη διάρκεια της ενεργού θητείας, βρέθηκε όταν πλέον απεχώρησα ως ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφιέρωσα χρόνο για την έκδοση αυτού του συγγράμματος που το θεωρώ "πόνημα".

Η ολοκλήρωση βέβαια αυτού του πονήματος θα ήταν αδύνατη, εάν δεν συνέβαλαν με τη συγγραφή κεφαλαίων οι συνεργάτες που αποτελούν και την ομάδα εργασίας στην κλινική πράξη.

Ένα μεγάλο τμήμα του συγγράμματος αφορά στη μεταμόσχευση του ήπατος, που είναι και το τελευταίο επίτευγμα στη χειρουργική θεραπεία των παθήσεων του ήπατος.

Εκείνο που χαρακτηρίζει τη συγγραφή όλων των κεφαλαίων είναι αφενός η προσωπική εμπειρία των συγγραφέων στο θέμα που πραγματεύονται και αφετέρου η καταγραφή των τελευταίων βιβλιογραφικών δεδομένων.

Εκτός από την εγχειρητική του ήπατος, όπου περιγράφονται οι εγχειρητικοί χρόνοι με λεπτομέρεια και με βάση την εμπειρία των συγγραφέων, αναφέρονται επίσης και όλες οι συντηρητικές μέθοδοι που προτείνονται από τα μεγαλύτερα Κέντρα για προεγχειρητική και μετεγχειρητική θεραπεία αλλά και για την αντιμετώπιση των ανεγχείρητων περιπτώσεων.

Στόχος αυτού του συγγράμματος εκτός από τη θεωρητική κατάρτιση του μελετητή είναι και η λεπτομερειακή κλινική εφαρμογή βασικών και προηγμένων πρακτικών.

Η μακρόχρονη εμπειρία του εκδότη σε όλα τα επίπεδα της χειρουργικής του ήπατος έδωσε τη δυνατότητα της ταξινόμησης των κεφαλαίων σε ουσιαστική βάση.

Η αλληλουχία των κεφαλαίων και ο αναλυτικός τρόπος περιγραφής περιορίζει τις επαναλήψεις και συντελεί στην εμπέδωση γνώσεων τόσο βασικών όσο και προηγμένων δίνοντας ώθηση στην περαιτέρω έρευνα. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Χειρουργική του ήπατος
Περιέχει:CD
Εκδότης:University Studio Press
Συντελεστές βιβλίου:Αντωνιάδης, Αντώνιος Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601216201
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2007
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες