Ο ναρκισσισμός, η μετα-ιδεολογία και το ανοίκειο

Η πανδημία
Εκδότης:
Ανατολικός
Έτος:
2021
ISBN:
9786185136550
Σελίδες:
180
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο ναρκισσισμός, η μετα-ιδεολογία και το ανοίκειο
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
Ο ναρκισσισμός, η μετα-ιδεολογία και το ανοίκειο
Ο ναρκισσισμός ατομικά και κοινωνικά αποτελεί μια βασική ψυχική συνιστώσα, ένα δομικό ψυχικό δεδομένο και έναν τρόπο συμπεριφοράς ο οποίος όταν κυριαρχεί στον ψυχισμό ενός ατόμου ή μιας ομάδας, συχνά, οδηγεί στην καταστροφή.
Η μετα-ιδεολογία είναι ένα διανοητικό φαινόμενο, ψυχοπαθολογικής προέλευσης, που εμφανίζεται όταν η ιδεολογική σκέψη πτωχεύει.
Ο συνδυασμός του ναρκισσισμού και της μετα-ιδεολογίας σε πολιτικό επίπεδο, δημιουργεί ένα λαϊκίστικο πολιτικό λόγο που ενεργοποιεί στον ψυχισμό του πολίτη το ανοίκειο, ενώ ταυτόχρονα «σκοτώνει» τις δημοκρατικές διαδικασίες και το δημοκρατικό πολίτευμα.
Στην εμφάνιση του λαϊκισμού συνεργούν από κοινού, πολιτικές ηγεσίες με έντονα ναρκισσιστικά, ή μεγαλομανιακά ή παρανοειδή, ή διαστροφικά χαρακτηριστικά και κοινωνικά στρώματα με λαϊκίστικα χαρακτηριστικά, όπως ο μικροαστισμός και η κουτοπονηριά.
Μια βασική συνέπεια αυτών των λαϊκίστικων πολιτικών ήταν, μεταξύ άλλων, η συνειδητή προσπάθεια κατάργησης του δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου.
Η πανδημία συνέπεσε με την εξάπλωση αυτών των κοινωνικοπολιτικών φαινομένων που συνδέονται με τη ραγδαία αύξηση ατόμων και κοινωνιών με έντονα τα ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά. Ήρθε με τη σειρά της και ενίσχυσε σημαντικά τον τρομακτικό φόβο θανάτου μπροστά στο ανοίκειο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την πολιτική κενότητα αυτών των λαϊκίστικων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, απομεινάρια ενός κόσμου σε σύγχυση.
Τίτλος βιβλίου:Ο ναρκισσισμός, η μετα-ιδεολογία και το ανοίκειο
Υπότιτλος βιβλίου:Η πανδημία
Εκδότης:Ανατολικός
Συντελεστές βιβλίου:Βασιλιάς, Αντρέας (Συγγραφέας)
ISBN:9786185136550
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2021
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες