Το φιλόξενο σπίτι

Αναφορά στα Άγραφα και στα γεγονότα 1942-1949
Εκδότης:
Μωραΐτης Εκδόσεις
Έτος:
2022
ISBN:
9786185169466
Σελίδες:
148
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το φιλόξενο σπίτι
Τιμή εκδότη:€11,67
Η τιμή μας: €10,50
στο καλάθι
Το φιλόξενο σπίτι
Ο Συγγραφέας διακατέχεται από αβάσταχτη νοσταλγία για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά και τα πρώτα εφηβικά του χρόνια.
Το αρχοντικό αυτό κάηκε το 1948, κατά τη διάρκεια του μεγάλου εμφυλίου.
Στον «Πύργο» αυτό, όπως το αποκαλούσαν, εφιλοξενούντο, κατά παράδοση, κυρίως οι επίσημοι επισκέπτες (σημαντικές προσωπικότητες του τόπου μας) ή διερχόμενοι από την Καστανιά Αγράφων.
Στην περίοδο της κατοχής, μεταξύ 1942 και 1944, η περιοχή των Αγράφων υπήρξε το πανελλήνιο κέντρο της Εαμικής Αντίστασης. Πολλά ηγετικά στελέχη πέρασαν από το σπίτι και μάλιστα μερικοί παρέμειναν επί κάποιο χρονικό διάστημα. Ο συγγραφέας τους παρουσιάζει όπως τους έζησε από κοντά και αναφέρεται στη συμμετοχή τους στην αντίσταση ή, και, στις εμφύλιες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της κατοχής.
Ενδεικτικά: Μωυσής Λεβής, Άρης Βελουχιώτης, Chris Woodhouse, Ντίνος Γιαννόπουλος, Καθηγητής Σημίτης, Βασίλης Ρώτας, Κώστας Καραγιώργης, Νίκος Ζαχαριάδης κ.α.
Βασίστηκε στις προσωπικές του μαρτυρίες και εμπειρίες και, προπαντός, σε όσα έχουν γραφεί από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της αντίστασης και του εμφυλίου. Η όλη αφήγηση χαρακτηρίζεται από αντικειμενικότητα και αμεροληψία. Εξάλλου, το βιβλίο αφιερώνεται στα θύματα των εμφυλίων συγκρούσεων, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ανήκαν, με την ευχή ΠΟΤΕ ΠΙΑ.
-Το βιβλίο είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.

«Με το βιβλίο αυτό, ο Άγγελος Ζαχαρόπουλος, μας χαρίζει, εκτός από την απόλαυση της ανάγνωσης, και ένα πολύτιμο μάθημα εθνικής αυτογνωσίας. Έχει αξιοθαύμαστα διαυγή, καθαρή σκέψη και αυτόν τον σπάνιο συνδυασμό σοφίας που πηγάζει από μία πλούσια εμπειρία και μελέτη πολλών χρόνων, με τον ενθουσιασμό που όχι πάντοτε χαρακτηρίζει τους νεότερους σε ηλικία».
Σταύρος Δήμας
πρ. Υπουργός και πρ. Επίτροπος της ΕΕ
Τίτλος βιβλίου:Το φιλόξενο σπίτι
Υπότιτλος βιβλίου:Αναφορά στα Άγραφα και στα γεγονότα 1942-1949
Εκδότης:Μωραΐτης Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Ζαχαρόπουλος, Άγγελος (Συγγραφέας)
ISBN:9786185169466
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2022
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες