Προβληματισμοί για την οικονομία

Εκδότης:
Επιφανίου
Έτος:
2010
ISBN:
9789963685530
Σελίδες:
539
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Προβληματισμοί για την οικονομία
Τιμή εκδότη:€25,24
Η τιμή μας: €23,98
Προβληματισμοί για την οικονομία
Την επομένη της αποχώρησής μου από την Κεντρική Τράπεζα και ενώ είχα αποφασίσει να συνεχίσω την απασχόλησή μου, ανεξάρτητα και αυτόνομα, ως σύμβουλος επιχειρήσεων, αισθάνθηκα ταυτόχρονα την ανάγκη να επιδοθώ, περιστασιακά και όχι συστηματικά, στην οικονομική αρθρογραφία.
Υποσυνείδητα, η εργασία μου αυτή υποκινήθηκε από την ανάγκη να δημοσιοποιώ τις θέσεις και την κριτική μου πάνω στο ευρύ φάσμα των οικονομικών και κοινωνικών πραγμάτων του τόπου μας, αξιοποιώντας τη μεγάλη πείρα μου των σαρανταπέντε χρόνων σε όλους σχεδόν τους τομείς ευθύνης και αρμοδιότητας της κρατικής υπηρεσίας.
Αν και σε μερικές περιπτώσεις η κριτική μου υπήρξε έντονη, εντούτοις δεν αμφισβητήθηκε ούτε στην ουσία του περιεχομένου της ούτε και ως προς την αντικειμενικότητά της. Γιατί είχα και έχω πάντοτε ως ύψιστη αρχή μου ότι στα θέματα της οικονομίας δεν χωρούν υποκειμενισμοί ή προκαταλήψεις. Γιατί η οικονομία είναι υπόθεση εθνική. Και, ως τέτοια, θα πρέπει όλοι μας να την υπηρετούμε με ζήλο και ανιδιοτέλεια.
Θέλω ακόμη να διευκρινίσω ότι την απόφαση για έκδοση αυτού του βιβλίου πήρα, μετά από παραινέσεις φίλων και εκτιμητών της αρθογραφίας μου, οι οποίοι πιστεύουν ότι το περιεχόμενό της θα έπρεπε να συγκεντρωθεί σε μια αυτοτελή έκδοση. Μια έκδοση που να αποτελεί χρήσιμο βοήθημα για το σπουδαστή, το μελετητή και τον κάθε ενδιαφερόμενο για τα οικονομικοκοινωνικά πράγματα του τόπου μας, σε μιας κρίσιμης σημασίας περίοδο, η οποία καλύπτει και την τελική φάση της ευρωπαικής μας ολοκλήρωσης και τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση και κοινωνική δοκιμασία που έχει ταλανίσει την ανθρωπότητα μετά το μεγάλο κραχ του 1929.
Τα άρθρα και οι συνεργασίες μου στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Σημερινή και στα περιοδικά Ευροκέρδος και Σύγχρονη Άποψη, που έχουν καταχωρισθεί στην παρούσα έκδοση, δεν παρατίθενται με κατάταξη σύμφωνα με τη συνάφεια του περιεχομένου τους, αλλά κατά χρονολογική σειρά. Τούτο εκρίθη σκόπιμο για να μην αποκόπτεται η σύνδεση της αρθρογραφίας με την επικαιρότητα και ούτε να αποσυνδέεται το ενδιαφέρον του αναγνώστη ή μελετητή από τα γεγονότα στα οποία γίνεται αναφορά.
Τίτλος βιβλίου:Προβληματισμοί για την οικονομία
Εκδότης:Επιφανίου
Συντελεστές βιβλίου:Χριστοδούλου, Χριστόδουλος Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789963685530
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες