Τα ταραγμένα χρόνια 1940-1950: Άγραφα

Εφηβικές μαρτυρίες και αναμνήσεις
Εκδότης:
Μίνωας
Έτος:
2008
ISBN:
9789606998225
Σελίδες:
313
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα ταραγμένα χρόνια 1940-1950: Άγραφα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τα ταραγμένα χρόνια 1940-1950: Άγραφα
Μέσα από τα μάτια ενός εφήβου που μεγαλώνει μέσα σ' ένα κλίμα δυνατών συγκινήσεων, σε μια εποχή εθνικής έξαρσης αλλά και διχασμού και αντιμαχιών, βλέπουμε τον ελληνοϊταλικό πόλεμο, τη δράση των ανταρτών, τα αγραφιώτικα χωριά και την ερήμωσή τους.

Από το σπίτι του Αγγέλου Ζαχαρόπουλου στην ορεινή Καστανιά πέρασαν πολλοί πρωταγωνιστές της αντίστασης. Τους γνώρισε από κοντά και τους παρουσιάζει στην αφήγησή του όπως τους είδε με τα εφηβικά του μάτια. Στις σελίδες του βιβλίου αναδύεται έντονη η νοσταλγία για τα αγραφιώτικα χωριά, που κάποτε έσφυζαν από ζωή.

Γνωρίζουμε μέσα απ' την αφήγηση του συγγραφέα μια εποχή κατά την οποία φανατισμός και διχόνοια, η αιώνια πληγή του ελληνισμού, χωρίζουν τον ελληνικό πολιτικό κόσμο αλλά και το λαό, μια εποχή όπου οι ηρωικές πράξεις συναγωνίζονται τις εμφύλιες συρράξεις σε μέγεθος και δραματικότητα.

Μέσα από πολλές μαρτυρίες από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, μελέτη διαφορετικών πολιτικών θέσεων και προσωπικές εμπειρίες, ο συγγραφέας καταλήγει, αντικειμενικός και αμερόληπτος, στην ανάγκη πλέον όχι για αντιπαραθέσεις, αλλά για λήθη και συμφιλίωση.
Τίτλος βιβλίου:Τα ταραγμένα χρόνια 1940-1950: Άγραφα
Υπότιτλος βιβλίου:Εφηβικές μαρτυρίες και αναμνήσεις
Εκδότης:Μίνωας
Συντελεστές βιβλίου:Ζαχαρόπουλος, Άγγελος (Συγγραφέας)
ISBN:9789606998225
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2008
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες