Η ανάμνηση του χώρου

Γιατί η γειτονιά της παιδικής μας ηλικίας μας φαίνεται, τώρα που μεγαλώσαμε, εξαιρετικά μικρή;
Εκδότης:
Παρισιάνου Α.Ε.
Έτος:
2019
ISBN:
9789605834715
Σελίδες:
170
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ανάμνηση του χώρου
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €11,40
στο καλάθι
Η ανάμνηση του χώρου
Κατά τη διάρκεια της ζωής μας υφιστάμεθα μια σειρά από αλλαγές, τόσο εξωτερικά και εμφανισιακά όσο και σε επίπεδο ιδεών, πεποιθήσεων, κοσμοθεωρίας και οπτικής για το περιβάλλον.

Το βιβλίο του Ιωάννη Θ. Ευδοκιμίδη "Η ανάμνηση του χώρου" εξετάζει αυτήν ακριβώς τη διαφορά που διαπιστώνουμε όταν ερχόμαστε σε επαφή με τους χώρους που γνωρίσαμε ως παιδιά, συνειδητοποιώντας πως ο χώρος είχε καταγραφεί στον παιδικό μας εγκέφαλο πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με αυτόν που αντιλαμβανόμαστε σήμερα.

Με βάση το γεγονός ότι ο χώρος εκτός από φυσικό μέγεθος είναι και αντικείμενο της μνήμης και των βιωμάτων μας, ο συγγραφέας εξηγεί τους μηχανισμούς του εγκεφάλου στους οποίους οφείλονται οι διαφορές που διαπιστώνουμε ως ενήλικοι σε σχέση με την αντίληψη που είχαμε για τον χώρο του παρελθόντος, παραπέμποντας μάλιστα σε πληθώρα άρθρων και βιβλίων με σχετική θεματολογία.
Σε αυτήν την ιδιαίτερα καλαίσθητη και περιεκτική έκδοση, που δεν απευθύνεται μόνο σε ειδικούς, θα βρείτε απαντήσεις σε κάτι που όλοι διαπιστώνουμε αλλά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με επιστημονικό τρόπο, αποκτώντας μια πλήρη εικόνα για το τι είναι ο χώρος και πώς λειτουργεί στον εγκέφαλό μας και στη μνήμη μας στο πέρασμα των χρόνων.
Τίτλος βιβλίου:Η ανάμνηση του χώρου
Υπότιτλος βιβλίου:Γιατί η γειτονιά της παιδικής μας ηλικίας μας φαίνεται, τώρα που μεγαλώσαμε, εξαιρετικά μικρή;
Εκδότης:Παρισιάνου Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Ευδοκιμίδης, Ιωάννης (Συγγραφέας)
ISBN:9789605834715
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2019
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες