Φαρμακευτικό δίκαιο

Αγορά φαρμάκων - φαρμακαποθήκες
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2019
ISBN:
9789606228292
Σελίδες:
424
Φαρμακευτικό δίκαιο
Τιμή εκδότη:€50,00
Η τιμή μας: €45,00
στο καλάθι
Φαρμακευτικό δίκαιο
Tο Φαρμακευτικό Δίκαιο αποτελεί μέρος του Δικαίου Υγείας, το οποίο σε ευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο χώρο του φαρμάκου και της υγείας, τόσο λόγω επιστημονικών καινοτομιών, αυξημένων απαιτήσεων για τη διάρκεια και την ποιότητα ζωής, αλλά και οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων, επιβάλλει όχι απλά την περιγραφή των νομικών διατάξεων και ρυθμίσεων, αλλά και την ανάδειξη της δυναμικής των μελλοντικών εξελίξεων, κάτι που ο συγγραφέας κατανοεί απόλυτα και επιδιώκει με την 4η αναθεωρημένη έκδοση του Φαρμακευτικού Δικαίου.

Ξεκινώντας με την ανάλυση του όρου «αγορά φαρμάκου», ο οποίος υιοθετήθηκε το 2004 από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την επανεξέταση της Φαρμακευτικής Νομοθεσίας και το γενικό νομικό περιβάλλον σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την ελληνική νομοθεσία στην εμπορία φαρμάκων, ο συγγραφέας προσεγγίζει στη συνέχεια το πλαίσιο που διέπει τη διαφήμιση των φαρμάκων και τα όρια μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί, την καταστροφή των φαρμάκων, καθώς και τις πατέντες των φαρμάκων, όπως και τα γενόσημα φάρμακα. Το βιβλίο εστιάζει κυρίως στη νομοθεσία που καθορίζει την αποθήκευση, διανομή, διακίνηση και εμπορία του φαρμάκου. Στην αλυσίδα αυτή οι φαρμακαποθήκες αποτελούν το συνεκτικό και ζωτικό σύνδεσμο μεταξύ της παραγωγής των φαρμάκων και των φαρμακείων ανοικτών στο κοινό και είναι συνυφασμένες με την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Συμφέροντος, αφού έχουν εκ του νόμου τον χαρακτήρα Δημόσιας Υπηρεσίας. Για τον λόγο αυτό δικαίως ο συγγραφέας αφιερώνει σημαντικό τμήμα του βιβλίου στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακαποθηκών (ιδιωτικών και συνεταιριστικών). Το θέμα της διανομής, αποθήκευσης και διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων αναλύεται και τεκμηριώνεται με βάση τις διατάξεις του Εμπορικού και κυρίως του Κοινοτικού δικαίου. Οι αναφορές του βιβλίου στις ιδιομορφίες των Φαρμακευτικών Εταιρειών και στις εταιρείες εκμετάλλευσης φαρμακείων και φαρμακαποθηκών, ζητήματα που έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια, είναι ιδιαίτερα πολύτιμες, συνδυάζοντας την οπτική της Φαρμακευτικής Νομοθεσίας με τη λογική του Εμπορικού Δικαίου. Τέλος, το βιβλίο προσφέρει εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες με αναφορές στη νομολογία των Δικαστηρίων. Ο αναγνώστης και μελετητής του εγχειριδίου καθίσταται κοινωνός της πολύπλοκης διαδικασίας της φαρμακευτικής περίθαλψης, της πολιτικής των φαρμακευτικών εταιρειών και των κανονισμών που θέτουν οι Ρυθμιστικές Αρχές σε στενή αλληλεπίδραση με την κοινωνική πολιτική για τις φαρμακευτικές δαπάνες σε επίπεδο Ευρωπαϊκών κρατών.

Το παρόν έργο αποτελεί ένα χρήσιμο και αναπόσπαστο εργαλείο για όσους ασχολούνται με ζητήματα που εμπίπτουν στην ύλη της φαρμακευτικής νομοθεσίας, δεδομένου ότι αποτελεί το μοναδικό εγχειρίδιο το οποίο συγκεντρώνει το σύνολο του φαρμακευτικού δικαίου εμπλουτισμένο με ερμηνεία και πλούσια ερμηνευτικά σχόλια του συγγραφέα.
Τίτλος βιβλίου:Φαρμακευτικό δίκαιο
Υπότιτλος βιβλίου:Αγορά φαρμάκων - φαρμακαποθήκες
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Καπώνης, Πάνος, 1947- (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9606228290
9789606228292
Πρώτη έκδοση:Νοέμβριος 2019
Σημείωση:Πρόλογος: Άννα Τσαντίλη.
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες