Η Αθήνα στις φλόγες

Η περσική εισβολή στην Ελλάδα και η εκκένωση της Αττικής
Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2018
ISBN:
9786180125665
Σελίδες:
288
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η Αθήνα στις φλόγες
Τιμή εκδότη:€18,80
Η τιμή μας: €16,92
στο καλάθι
Η Αθήνα στις φλόγες
Από τον Ιούνιο του 480 π.Χ. μέχρι τον Αύγουστο του 479 π.Χ., δεκάδες χιλιάδες Αθηναίοι εγκατέλειψαν την πόλη τους, μετά τη νίκη των Περσών στις Θερμοπύλες. Αφήνοντας τα σπίτια και τους τάφους των προγόνων τους, τα γυναικόπαιδα και οι ηλικιωμένοι κατέφυγαν σε ασφαλή μέρη, ενώ όλοι οι μάχιμοι άντρες επιστρατεύτηκαν. Αυτή τη δύσκολη χρονιά, η πόλη κάηκε όχι μία αλλά δύο φορές.

Ο Robert Garland εξετάζει πώς οι Αθηναίοι έλαβαν την απόφαση να εκκενώσουν την Αττική και αναλύει τις συνέπειες, υλικές και ψυχολογικές, της επακόλουθης εισβολής. Εισάγει τους αναγνώστες στο ευρύτερο σκηνικό των Περσικών πολέμων, περιλαμβανομένης της μάχης του Μαραθώνα. Περιγράφει τα στάδια της εισβολής τόσο από την περσική όσο και από την ελληνική πλευρά και αναλύει την πολιορκία της Ακρόπολης, την ήττα των Περσών πρώτα στη θάλασσα από τους συνασπισμένους Έλληνες και στη συνέχεια στην ξηρά, και τελικά την επιστροφή των Αθηναίων στον τόπο τους.

Το βιβλίο "Η Αθήνα στις φλόγες" θέτει ρωτήματα πιο επίκαιρα από ποτέ, καθώς αναφέρεται στα μέσα και στις δομές που είχαν στη διάθεσή τους οι πρόσφυγες καθ’ οδόν, συνδέοντας έτσι τον αρχαίο με τον σύγχρονο κόσμο, σε μια εποχή όπου στις ειδήσεις κυριαρχεί το δράμα πέντε εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία.
Τίτλος βιβλίου:Η Αθήνα στις φλόγες
Υπότιτλος βιβλίου:Η περσική εισβολή στην Ελλάδα και η εκκένωση της Αττικής
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:Garland, Robert (Συγγραφέας)
Καψάλης Χρήστος (Μεταφραστής)
ISBN:9786180125665
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2018
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Αρχαία Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες