Σαν παλιόψαθα των εθνών

5 αντίδοτα δοκίμια
Εκδότης:
Ινφογνώμων Εκδόσεις
Έτος:
2017
ISBN:
9786185219352
Σελίδες:
204
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σαν παλιόψαθα των εθνών
Τιμή εκδότη:€13,00
Η τιμή μας: €11,70
Σαν παλιόψαθα των εθνών
58 Αντίδοτα Δοκίμια...

"Γιατί όμως ο ελληνισμός αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και αντί για δάσκαλος της δημοκρατίας μοιάζει μάλλον με κακό μαθητή; Γιατί πάμε να καταντήσουμε σαν "παλιόψαθα των εθνών" που λέει ο Μακρυγιάννης;"

"Άρθρο το άρθρο, βαλθήκαμε να κάνουμε μια προσπάθεια που μοιάζει μ' αυτό που κάνουν οι αρχαιολόγοι κι οι συντηρητές των έργων τέχνης, όταν βρίσκουν κανένα όμορφο αρχαίο άγαλμα ελληνικό. Να καθαρίσουμε, δηλαδή, την κακιά σκουριά που πιάσανε τα ελληνικά τα μάρμαρα."

"Μιλάω για τον ελληνισμό του αγωνιστή που σε ελευθέρωσε αγωνιζόμενος "για την Ελευθερία και του Χριστού την Πίστη την Αγία". Μιλάω και για τον ελληνισμό του ποιητή που ονοματίζει το έργο του "Άξιον Εστί", για τον συνθέτη που το μελοποιεί με ήχους βγαλμένους από τη βυζαντινή μουσική παράδοση και για τους ερμηνευτές εκείνους που το άδουν με τη φιλάνθρωπη αυστηρότητα της χαρμολύπης του ελληνικού μέτρου."

"Κι αν θέλετε να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ, δεν χρειάζονται άλλα λόγια. Χαζέψτε για κάμποση ώρα το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης. Ακούστε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας. Ή δείτε τους Τραντέλλενες να χορεύουν τη σέρρα."
Τίτλος βιβλίου:Σαν παλιόψαθα των εθνών
Υπότιτλος βιβλίου:5 αντίδοτα δοκίμια
Εκδότης:Ινφογνώμων Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Πουταχίδης Θεόφιλος (Συγγραφέας)
ISBN:9786185219352
Σειρά εκδότη:Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2017
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες