Δύο ήλιοι στον ουρανό

H σύγκρουση Ελληνισμού και Χριστιανισμού στη χαραυγή ενός νέου κόσμου
Εκδότης:
Δαιδάλεος
Έτος:
2023
ISBN:
9786185298722
Σελίδες:
178
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δύο ήλιοι στον ουρανό
Τιμή εκδότη:€13,60
Η τιμή μας: €12,24
Δύο ήλιοι στον ουρανό
Ένα βιβλίο στο οποίο Χριστιανισμός και Ελληνισμός συγκρούονται με φόντο το Βυζάντιο!
Βία, αιρέσεις, Ιδεολογικές μάχες συνωμοσίες και παιχνίδια εξουσίας, ως ένα θέατρο της Ιστορίας, στην περιοχή της Αντιόχειας. Στη μεγάλη παράδοση των ταινιών που έλκονται από την αλλόκοτη, όσο και αμφίδρομη σχέση «διώκτη-διωκόμενου», αλλά εκτός της ελληνικής κινηματογραφικής παράδοσης που αποφεύγει διαχρονικά θα θίξει το ευαίσθητο ζήτημα της σύγκρουσης ελληνισμού και χριστιανισμού στη βυζαντινή Ελλάδα, ο σκηνοθέτης Γιώργος Σταμπουλόπουλος παρουσίασε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 ένα ρηξικέλευθο καλλιτεχνικό έργο.
Τοποθετώντας τη δράση της ταινίας του στα τέλη του 4ου μεταχριστιανικού αιώνα, στο Βυζάντιο που σπαράσσεται ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, ανάμεσα στο λυκόφως των Θεών και την άνοδο του Θεού, ο σκηνοθέτης ακροβατεί με επιτυχία στο μεταίχμιο του μεγάλου θεάματος και του φιλοσοφικού στοχασμού, χωρίς ν’ αφήνει ποτέ τις προδιαγραφές του πρώτου να πνίγουν τον δεύτερο.
Δυο Ήλιοι στον ουρανό. Δύο χαρακτήρες που εκπροσωπούν διαφορετικούς κόσμους, ο διώκτης των Εθνικών, Λάζαρος ο Καππαδόκης και ο επικεφαλής του Διονυσιακού θιάσου, Τιμόθεος ο Σκηνικός, δρουν σε ένα ασυνήθιστο τοπίο του εγχώριου κινηματογράφου, όπου ο σκηνοθέτης δεν διστάζει να φέρει στο προσκήνιο αντικρουόμενα στοιχεία της ελληνικής ταυτότητας που ταλανίζουν τον τόπο μας μέχρι σήμερα.
Η συλλεκτική έντυπη έκδοση μιας κινηματογραφικής περιπέτειας μεταξύ θεάματος και φιλοσοφικού στοχασμού, με φόντο ένα ολοζώντανο τοπίο δράματος και λύτρωσης.
Τίτλος βιβλίου:Δύο ήλιοι στον ουρανό
Υπότιτλος βιβλίου:H σύγκρουση Ελληνισμού και Χριστιανισμού στη χαραυγή ενός νέου κόσμου
Εκδότης:Δαιδάλεος
Συντελεστές βιβλίου:Σταμπουλόπουλος, Γιώργος (Συγγραφέας)
Αγγελίδου Έθελ (Επιμελητής)
ISBN:9786185298722
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2023
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες