Ουσίες εξάρτησης

Θεραπευτικές προσεγγίσεις απεξάρτησης και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους
Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος:
2017
ISBN:
9789600233063
Σελίδες:
216
Ουσίες εξάρτησης
Τιμή εκδότη:€11,66
Η τιμή μας: €10,49
στο καλάθι
Ουσίες εξάρτησης
Η προβληματική σχετικά με την έννοια της αξιολόγησης των προσφερόμενων θεραπευτικών προσεγγίσεων αλλά και με την μεθοδολογία, αποτελεί σημαντικό στοιχείο του παρόντος βιβλίου.

Η παρούσα μελέτη εστιάζει στην περιγραφή των προγραμμάτων απεξάρτησης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κυρίως αυτών με "αναπτυγμένα" συστήματα υγειονομικής περίθαλψης) αλλά και στην χώρα μας. Σημαντικότερος στόχος μας ήταν να εστιάσουμε στην έννοια της αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των υπαρχόντων θεραπευτικών προσεγγίσεων. Η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας προγραμμάτων κοινωνικής/ψυχολογικής κατεύθυνσης κέρδισε το ενδιαφέρον ερευνητών σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία είκοσι χρόνια. Σημαντικός αριθμός μελετών εκπονήθηκε και δημοσιεύτηκε σε σχετικά επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίως αν και η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για την συλλογή και ανάλυση των στοιχείων ήταν ανεπαρκής.

Ένα από τα βασικά κίνητρα για την συλλογική συγγραφή του ανά χείρας πονήματος ήταν η πρόσφατη έκθεση του "Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας" όπου μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η χρήση των ουσιών εξάρτησης είναι σε υψηλά επίπεδα και το γεγονός ότι τα θεραπευτικά προγράμματα πρέπει να "προσαρμοστούν" στην αντιμετώπιση νέων συνθετικών ουσιών.
Τίτλος βιβλίου:Ουσίες εξάρτησης
Υπότιτλος βιβλίου:Θεραπευτικές προσεγγίσεις απεξάρτησης και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαζήση
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Παπαηλία, Κωνσταντίνα (Συγγραφέας)
Σακέλλη, Άννα (Συγγραφέας)
Σιμούδη, Χριστίνα (Συγγραφέας)
Ποταμιάνος, Γρηγόρης Α. (Επιμελητής)
Γκιτάκος, Βασίλης (Επιμελητής)
ISBN:9789600233063
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2017
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες