Πληροφορική της υγείας

Εκδότης:
Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Έτος:
2007
ISBN:
9789603995104
Σελίδες:
440
Πληροφορική της υγείας
Τιμή εκδότη:€40,00
Η τιμή μας: €38,00
στο καλάθι
Πληροφορική της υγείας
Το βιβλίο ακολουθεί τη δομή του προγράμματος σπουδών της πληροφορικής υγείας όπως εγκρίθηκε από την συμβουλευτική ομάδα χρηστών η οποία αποτελείτο κυρίως από τους αντιπροσώπους του EFMI WG στην νοσηλευτική πληροφορική. Υπάρχουν τέσσερις τομείς: εισαγωγή στην φροντίδα υγείας, ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων, πληροφορίες υγείας και αναπαράσταση γνώσης και τέλος οργανωτικός αντίκτυπος.

Στον πρώτο τομέα εισάγονται οι βασικές έννοιες της φροντίδας υγείας και της νοσηλευτικής δίνοντας στον αναγνώστη ολόκληρο το φάσμα της φροντίδας υγείας όπου θα εφαρμοστεί η τεχνολογία της πληροφορικής της υγείας.

Ο δεύτερος τομέας αρχίζει με μια επισκόπηση των μεθόδων ανάλυσης δεδομένων, ενώ το δεύτερο κεφάλαιο αφορά περισσότερο στις ιδιαίτερες μεθόδους σχεδίασης μελετών που είναι κατάλληλες στον τομέα της υγείας. Μια λεπτομερής περιγραφή του δημοφιλέστερου εργαλείου όσον αφορά στην ανάλυση δεδομένων, που είναι η στατιστική, δίνεται στο επόμενο κεφάλαιο. Μια σύγκριση στις πιο χρήσιμες στατιστικές μεθόδους ειδικά εκείνες των προηγμένων τεχνικών απεικονίζεται σε αυτό το κεφάλαιο και εκείνες οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις διαδικασίες ταξινόμησης περιγράφονται σε μια πιο μαθηματική διατύπωση στο επόμενο.

Ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει τα κεφάλαια με τη διάταξη που παρουσιάζεται από τους συντάκτες.

Εντούτοις, εάν ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον για τον αναγνώστη μπορεί να παραβλέψει τα προηγούμενα χωρίς να έχει ιδιαίτερα κενά, δεδομένου ότι οι συντάκτες προετοίμασαν τα άρθρα βασισμένα στην ανεξαρτησία των κεφαλαίων μεταξύ τους, περιλαμβάνοντας σε κάθε κεφάλαιο όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
Τίτλος βιβλίου:Πληροφορική της υγείας
Εκδότης:Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Συντελεστές βιβλίου:Mantas, J. (Συγγραφέας)
Hasman, A. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603995104
Στοιχεία έκδοσης: 2007
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες