Αναπτυξιακά μοντέλα στην Ελλάδα

Παρελθόν, παρόν και μέλλον
Εκδότης:
Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις
Έτος:
2016
ISBN:
9789607800664
Σελίδες:
168
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αναπτυξιακά μοντέλα στην Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€8,48
Η τιμή μας: €7,63
στο καλάθι
Αναπτυξιακά μοντέλα στην Ελλάδα
Η αναφορά στα "αναπτυξιακά μοντέλα" για την Ελληνική οικονομία αποτελεί ένα μοτίβο που συνεχώς επανέρχεται στην δημόσια - πολιτική και-όχι-μόνον - συζήτηση τα τελευταία χρόνια. Δεν πρόκειται όμως ούτε για κάτι το καινούργιο, ούτε για κάτι το ιδιαίτερο: σ' όλη την περίοδο του ελεύθερου βίου της χώρας, και πάντως στον 20ό αιώνα, η αναζήτηση "της ανάπτυξης" ήταν ένα εμμονικό ζητούμενο. (Και, συχνά, μια διαψευδόμενη οπτασία).

Στο βιβλίο αυτό, 11 ερευνητές σε 5 ομάδες, προσεγγίζουν πέντε διαδοχικά "αναπτυξιακά μοντέλα": από τον Παναγιώτη Χαλικιόπουλο (του 19ου αιώνα) με την έμφαση στην μετάλλαξη της Ελληνικής γεωργίας και το Δημήτρη Μπάτση (στην τραγική μεταπολεμική περίοδο) και την "βαριά βιομηχανία" του μέχρι την Κεϋνσιανή και ήπια ριζοσπαστική προσέγγιση του Κυριάκου Βαρβαρέσου, τον εκλεκτικό φιλελευθερισμό του Ξενοφώντα Ζολώτα και την ριζοσπαστική ανάγνωση (με σοσιαλιστική γεύση) του Αντρέα Παπανδρέου πρόκειται για μια αρθρωτή νωπογραφία της ιστορικής διαδρομής της Ελληνικής οικονομίας.

"Οι μελέτες αυτές" φιλοδοξούν να καταθέσουν ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση αυτή, προσφέροντας τροφή σκέψης για τον διάλογο που μέλει να γίνει", εξηγεί ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος που είχε και την επιμέλεια του όλου εγχειρήματος.
Τίτλος βιβλίου:Αναπτυξιακά μοντέλα στην Ελλάδα
Υπότιτλος βιβλίου:Παρελθόν, παρόν και μέλλον
Εκδότης:Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Ψαλιδόπουλος, Μιχάλης Μ. (Επιμελητής)
ISBN:9789607800664
Σειρά εκδότη:Οικονομολόγοι
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2016
Σημείωση:Πρόλογος: Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες