Ειδικά θέματα νομισματικής θεωρίας

Εκδότης:
Μπένου Ε.
Έτος:
2008
ISBN:
9789603590736
Σελίδες:
342
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ειδικά θέματα νομισματικής θεωρίας
Τιμή εκδότη:€25,44
Η τιμή μας: €24,17
στο καλάθι
Ειδικά θέματα νομισματικής θεωρίας
Είναι γνωστό, ότι ένας από τους Βασικότερους κλάδους της οικονομικής επιστήμης, είναι η νομισματική θεωρία. Κεντρικός σκοπός του βιβλίου είναι να διευκολύνει τους σπουδαστές των οικονομικών σχολών στην προσέγγιση ειδικών θεμάτων της νομισματικής θεωρίας, τα οποία κατέχουν μια δεσπόζουσα θέση στην οικονομική θεωρία. Έτσι η ανάλυση της προσφοράς χρήματος, καθώς επίσης οι κυκλικές διακυμάνσεις και ο ιδιαίτερος ρόλος που διαδραματίζει σ' αυτές η εγχρήματη οικονομία είναι τα προβλήματα που αναλύονται σ' αυτό το βιβλίο.

Για την κατανόηση της ανάλυσης της προσφοράς χρήματος, πρέπει ο αναγνώστης να κατανοήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, και τη λειτουργία των εμπορικών τραπεζών. Επίσης η ανάλυση των κυκλικών διακυμάνσεων πραγματοποιείται σ' αυτό το βιβλίο μέσα από το διαχωρισμό τους σε σύμφυτη (μονεταριστές) και μη σύμφυτη σταθερότητα (κεύνσιανοί) του ιδιωτικού τομέα.
Αυτό το σύγγραμμα γράφτηκε όσο γίνεται πιο απλά, μέσα στα όρια της αυστηρής επιστημονικής ανάλυσης, χρησιμοποιώντας βέβαια, τα αναγκαία παραδείγματα, αλλά και διαγράμματα και βασικές μαθηματικές σχέσεις, με σκοπό να κατατοπίσουμε το φοιτητή των Ανωτάτων Οικονομικών Σπουδών πάνω στους δύο άξονες της νομισματικής θεωρίας, δηλαδή την προσφορά χρήματος και το χρήμα στις κυκλικές διακυμάνσεις. Θα πρέπει να τονισθεί ότι ο σκοπός του συγγράμματος είναι η διευκόλυνση του φοιτητή στο να αναπτύξει τις γνώσεις του πάνω στο βασικό όργανο της νομισματικής θεωρίας. Η χρησιμοποίηση των παραδειγμάτων και διαγραμμάτων έγκειται στην πεποίθηση μου ότι βοηθούν στην κατανόηση των οικονομικών μηχανισμών της οικονομικής σκέψης. [...]

(από τον πρόλογο της Α΄ έκδοσης του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Ειδικά θέματα νομισματικής θεωρίας
Εκδότης:Μπένου Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Βαρελάς, Ερωτόκριτος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603590736
Στοιχεία έκδοσης: 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες