Παιδοδοντιατρική

Συνολική φροντίδα με τεκμηρίωση
Εκδότης:
Εκδόσεις Φυλάτος
Έτος:
2016
ISBN:
9786185163228
Σελίδες:
522
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Παιδοδοντιατρική
Τιμή εκδότη:€136,00
Η τιμή μας: €122,40
Παιδοδοντιατρική
Το βιβλίο "Παιδοδοντιατρική - Συνολική Φροντίδα με Τεκμηρίωση" αποτελείται από 21 κεφάλαια με συνεχή δομή και ξεκινά με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του παιδιού κατά την αύξηση και ανάπτυξή του, η γνώση των οποίων θα βοηθήσει στο να επιτευχθεί η κατανόηση και η συνεργασία μαζί του. Στη συνέχεια ακολουθούν διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την παροχή της θεραπείας, όπως η χορήγηση τοπικής αναισθησίας, καταστολής ή γενικής αναισθησίας για οδοντιατρικούς σκοπούς, αλλά και φαινόμενα και καταστάσεις που σχετίζονται με την ανατολή και τη σύγκλειση των δοντιών, καθώς και με τον έλεγχο της οδοντικής τερηδόνας.
Στα επόμενα κεφάλαια περιγράφονται οι διαδικασίες αποκατάστασης των δοντιών και του πολφού τους ως συνέπεια της τερηδόνας και του τραύματος, συμπεριλαμβάνοντας τη σύγχρονη τεχνολογία, υλικά και τεχνικές. Ακολουθούν άλλα νοσήματα και βλάβες που είναι απειλητικά για τη στοματική υγεία, όπως αυτά του περιοδοντίου, της οδοντικής φθοράς και των οδοντικών ανωμαλιών, της κροταφογναθικής διάρθρωσης και των μαλακών ιστών γενικά.
Το βιβλίο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των ατόμων, παιδιών έως νέων ενηλίκων, που παρουσιάζουν αναπηρίες, χρόνια νοσήματα, διαταραχές ή σύνδρομα, και τα οποία χρειάζονται πιθανά μια διαφορετική προσέγγιση στην παροχή οδοντοθεραπείας.
Στην κλινική πράξη ο/η (παιδ)οδοντίατρος καλείται να συνδυάσει στοιχεία από διάφορα κεφάλαια, ώστε να προσφέρει άριστη συνολική φροντίδα, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιοσυγκρασία και την προσωπικότητα του νεαρού ασθενή, αλλά και τα χαρακτηριστικά της οικογένειας και του ευρύτερου περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνει.

Νικόλαος Κοτσάνος


... το σύγγραμμα αυτό θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό βοήθημα για τους προπτυχιακούς και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της οδοντιατρικής, παιδοδοντιάτρους, γενικούς οδοντιάτρους αλλά και παιδιάτρους που ενδιαφέρονται για τη στοματική υγεία των παιδιών, των εφήβων και των ασθενών με ειδικές ανάγκες.
Λίζα Παπαγιαννούλη
Τίτλος βιβλίου:Παιδοδοντιατρική
Υπότιτλος βιβλίου:Συνολική φροντίδα με τεκμηρίωση
Εκδότης:Εκδόσεις Φυλάτος
Συντελεστές βιβλίου:Κοτσάνος, Νικόλαος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9786185163228
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2016
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες