Ιστορικά στοιχεία και άλλα παραλειπόμενα της εξέλιξης της ανατομικής

Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2014
ISBN:
9789604521975
Σελίδες:
272
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιστορικά στοιχεία και άλλα παραλειπόμενα της εξέλιξης της ανατομικής
Τιμή εκδότη:€28,00
Η τιμή μας: €25,20
Ιστορικά στοιχεία και άλλα παραλειπόμενα της εξέλιξης της ανατομικής
Η Ανατομική φαίνεται να είναι η παλαιότερη ιατρική επιστήμη· διαθέτουμε σπηλαιογραφικές εικόνες ήδη από τη Λίθινη εποχή, οι οποίες δείχνουν ότι 30.000 χρόνια πριν οι άνθρωποι είχαν γνώση της ανατομίας των ζώων, έστω υποτυπώδη. Στην εκπαίδευση των ιατρών η ανατομία κατείχε και εξακολουθεί να κατέχει κεντρικό ρόλο. Οι δημόσιες ανατομίες του Μεσαίωνα συνίσταντο κυρίως σε ασκήσεις πάνω σε πτώματα, πρακτική που ακολουθείται και σήμερα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ιατρικών σχολών.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια εύγλωττη και εμπεριστατωμένη εισαγωγή στην ιστορία της Ανατομικής, εστιάζοντας σε σημαντικούς σταθμούς από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Από τον Αλκμαίωνα τον Κροτωνιάτη ώς τον Γαληνό και από τα ανατομικά αμφιθέατρα της Πάδοβας ώς την εμφάνιση των πρώτων αμφιθεάτρων στην Αμερική, παρέχει μια εξόχως ενδιαφέρουσα εποπτεία όχι μόνο των γεγονότων, αλλά και της πρόσληψης της Ανατομικής σε κάθε εποχή, τις αντιλήψεις των ανατόμων και τις αντιδράσεις των συγχρόνων τους, τις προκαταλήψεις άλλων εποχών και την τόλμη των νεωτεριστών.

Δίχως την Ανατομία οι επιστήμες υγείας δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές, ούτε από εκείνους που τις σπουδάζουν ούτε από όσους τις προσεγγίζουν από απλό ενδιαφέρον. Η γνώση επομένως της ιστορίας και το παραλειπόμενών της δεν μπορεί παρά να είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη βαθύτερη κατανόηση των επιμέρους κλάδων που απαρτίζουν τις επιστήμες υγείας. Ως εκ τούτου, το βιβλίο απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες υγείας που θέλουν να δουν την επιστήμη τους υπό το φως μιας ιστορικής προοπτικής, όσο και στον καθένα που επιθυμεί να λάβει μια επαρκή εικόνα του συναρπαστικού αυτού θέματος.
Τίτλος βιβλίου:Ιστορικά στοιχεία και άλλα παραλειπόμενα της εξέλιξης της ανατομικής
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Σχορετσανίτης Γεώργιος Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604521975
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2014
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες