Ιατρική Φυσική

Διαγνωστικές και θεραπευτικές εφαρμογές των ακτινοβολιών
Εκδότης:
Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Έτος:
2013
ISBN:
9789604892747
Σελίδες:
578
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιατρική Φυσική
Εκτός κυκλοφορίας
Κυκλοφορεί νεότερη έκδοση
Ιατρική Φυσική
Αναμφισβήτητα οι βασικές επιστήμες, όπως είναι η Φυσική, αποτελούν το θεμέλιο του γνωστικού οικοδομήματος της Ιατρικής. Είναι προφανές ότι οι φυσικές αρχές που διέπουν τις λειτουργίες του ανθρωπίνου σώματος αλλά και οι εφαρμογές της Φυσικής για την ανακάλυψη, τη διαμόρφωση και τη βελτιστοποίηση διαφόρων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων και τεχνικών, αποτελούν τη βάση για την κατανόηση και την εξέλιξη της Ιατρικής επιστήμης.
Ωστόσο, ελάχιστες φορές τα παραπάνω αυτονόητα δεν γίνονται άμεσα κατανοητά από μερικούς εγχωρίως, που εκφράζουν τον αντίλογο της "χρησιμότητας" των Βασικών Επιστημών μέσα σ ένα ολοένα αυξανόμενο πλήθος γνώσεων που πρέπει να αποκτηθούν στη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών.
Στην κριτική αυτή έχει απαντήσει, χρόνια πριν, ο γερμανός φιλόσοφος Arthur Schopenhauer με τη φράση του: "Όποιος χάνει την πρώτη κουμπότρυπα, δεν καταφέρνει να κουμπωθεί ποτέ". Επίσης απαντούν καθημερινά όσοι, χρόνια αργότερα μετά τις εγκύκλιες σπουδές τους, ξαναβυθίζονται στα νάμματα της Ιατρικής Φυσικής για να κατανοήσουν και να επιλύσουν καθημερινά προβλήματα των ιατρικών πράξεων.
Τίτλος βιβλίου:Ιατρική Φυσική
Υπότιτλος βιβλίου:Διαγνωστικές και θεραπευτικές εφαρμογές των ακτινοβολιών
Εκδότης:Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789604892747
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2013
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες