Να είσαι ο εαυτό σου σύμφωνα με τον Χάιντεγγερ

Εκδότης:
Μελάνι
Έτος:
2013
ISBN:
9789609530644
Σελίδες:
196
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Να είσαι ο εαυτό σου σύμφωνα με τον Χάιντεγγερ
Τιμή εκδότη:€13,93
Η τιμή μας: €12,54
στο καλάθι
Να είσαι ο εαυτό σου σύμφωνα με τον Χάιντεγγερ
Όνομα που χαρακτηρίζει τον 20ο αιώνα, ο Χάιντεγγερ θεωρείται, από τους μη μυημένους, διανοητής απροσπέλαστος και δυσνόητος. Το να πει κάποιος ότι ο Χάιντεγγερ θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ζούμε καλύτερα την καθημερινή μας ζωή μοιάζει, αν όχι αιρετικό, τουλάχιστον τρελό στοίχημα. Ωστόσο, τα ερωτήματα που θέτει η φιλοσοφία του βρίσκονται στο κέντρο των πιο εσωτερικών ανησυχιών μας: πώς μπορούμε να γίνουμε αυθεντικά ο εαυτός μας; Πώς να προσεγγίσουμε τον χρόνο ώστε να πάψει να είναι εχθρός μας; Πώς να σκεφτούμε τον θάνατο με τρόπο που να μην κάνει τη ζωή να φαίνεται παράλογη; Πώς να επιλέξουμε το ουσιαστικό ανάμεσα σε όλες τις επιλογές που μας προσφέρονται;

Το βιβλίο αυτό μας καλεί να περιδιαβούμε την πυκνή, πλούσια, απροσδόκητη σκέψη του Χάιντεγγερ. Στο δρόμο θα ανακαλύψουμε τρόπους να ζούμε "πιο κοντά στον εαυτό μας", ξαναδίνοντας στην ύπαρξή μας ένα μερίδιο χαράς, βάθους και μυστηρίου.


Η φιλοσοφία ανέκαθεν φιλοδοξούσε να κάνει τη ζωή μας καλύτερη βοηθώντας μας να κατανοήσουμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Ωστόσο τα φιλοσοφικά βιβλία στην πλειονότητά τους επικεντρώνονται στην αναζήτηση της αλήθειας και εξαντλούνται στην ανάπτυξη θεωριών, χωρίς να ασχολούνται με τις πρακτικές εφαρμογές τους. Εμείς, αντιθέτως, ενδιαφερόμαστε γι' αυτό που μπορούμε να εκμαιεύσουμε από ένα μεγάλο φιλοσοφικό σύστημα ώστε να αλλάξουμε τη ζωή μας: μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητάς μας, σαν τη ματιά που ρίχνουμε πάνω στην ύπαρξή μας και το νόημα που της δίνουμε.
Φυσικά, δεν μπορούμε να σκεφτούμε σοβαρά την πρακτική, χωρίς να ξανακοιτάξουμε και να ελέγξουμε τη θεωρία. Η ευτυχία και η πνευματική ανέλιξη έχουν μεγάλη σημασία και δεν κατακτώνται, αν δεν προσπαθήσουμε να στοχαστούμε βαθιά. Δεν έχουμε ανάγκη τις εύκολες και απλοϊκές συνταγές που παρουσιάζουν συνήθως τα εγχειρίδια για την προσωπική ανάπτυξη. Κάθε νέος τρόπος να πράττει και να ζει κανείς υπονοεί πάντα και ένα νέο τρόπο να σκέφτεται και να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του. Έτσι ανακαλύπτουμε την, κάποτε ιλιγγιώδη, ηδονή του στοχασμού, που, ως τέτοιος, αλλάζει τη ζωή μας.
Τίτλος βιβλίου:Να είσαι ο εαυτό σου σύμφωνα με τον Χάιντεγγερ
Τίτλος πρωτότυπου:Etre soi avec Heidegger
Εκδότης:Μελάνι
Συντελεστές βιβλίου:Μπελόκ, Σελίν (Συγγραφέας)
Τριανταφύλλου, Μάρω (Μεταφραστής)
ISBN:9789609530644
Σειρά εκδότη:Η Φιλοσοφία στην Καθημερινή Ζωή
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες