Το αίνιγμα της ηθικής

Εκδότης:
Αρσενίδης
Έτος:
2013
ISBN:
9789602532249
Σελίδες:
392
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το αίνιγμα της ηθικής
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
στο καλάθι
Το αίνιγμα της ηθικής
Το "Αίνιγμα της ηθικής" των Peter Vardy και Paul Grosch είναι μια γενική επισκόπηση της ηθικής σκέψης από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Εξετάζει τις σημαντικότερες ηθικές θεωρίες αλλά και τα μείζονα ζητήματα με τα οποία έρχεται σήμερα αντιμέτωπη η εφαρμοσμένη ηθική: από την άμβλωση και την ευθανασία, μέχρι το δίκαιο του πολέμου και την περιβαλλοντική ηθική.
Παρότι το βιβλίο των Vardy και Grosch αναμετράται με τις πιο σύνθετες προβληματικές της ηθικής θεωρίας, κατορθώνει να τις παρουσιάσει με έναν εύληπτο και συνοπτικό τρόπο στον αναγνώστη που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με αυτές. Έτσι η πλατωνική θεωρία του αγαθού, η αριστοτελική θεωρία της αρετής και της δικαιοσύνης, το φυσικό δίκαιο του Θωμά Ακινάτη συναντούν την ηθική θεώρηση του Καντ αλλά και τις θεωρίες του ωφελιμισμού καθώς και τις πιο σύγχρονες προσεγγίσεις των MacIntyre, Rawls και Nozick. Οι συγγραφείς προσφέρουν ένα γενικό πανόραμα της ηθικής σκέψης, δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένες θεματικές, οι οποίες, στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, εξετάζονται υπό την προοπτική της πρακτικής τους εφαρμογής. Αυτή η διαίρεση του υλικού επιτρέπει στον αναγνώστη να κινηθεί παράλληλα σε δύο διαφορετικά επίπεδα: αφενός χρησιμοποιεί τα ηθικά εφόδια που παρέχονται στο πρώτο μέρος, για να απαντήσει στα διλήμματα που αναδεικνύονται στο δεύτερο, αφετέρου στηρίζεται στους πρακτικούς προβληματισμούς που αναπτύσσονται στο δεύτερο μέρος, για να κατανοήσει την επικαιρότητα των ηθικών θεωρήσεων του παρελθόντος.
Το εγχειρίδιο των Vardy και Grosch έχει καταξιωθεί ως μια εξαιρετική εισαγωγή στην ηθική θεωρία και χρησιμοποιείται ευρύτατα ως διδακτικό εγχειρίδιο σε μαθήματα θεωρητικής και εφαρμοσμένης ηθικής. Για τον σκοπό αυτό, στο τέλος κάθε κεφαλαίου οι συγγραφείς προτείνουν ερωτήματα και θέματα προς συζήτηση, που προεκτείνουν την προβληματική που αναπτύχθηκε προηγουμένως.
Τίτλος βιβλίου:Το αίνιγμα της ηθικής
Τίτλος πρωτότυπου:The Puzzle of Ethics
Εκδότης:Αρσενίδης
Συντελεστές βιβλίου:Vardy, Peter (Συγγραφέας)
Grosch, Paul (Συγγραφέας)
Δρίτσας, Θοδωρής (Μεταφραστής)
ISBN:9789602532249
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες