Η δίαιτα των ειδικών

4 ειδικοί σας συμβουλεύουν για άσκηση, ψυχολογία, μαγειρική, διατροφή
Εκδότης:
Alpha Editions Α.Ε.
Έτος:
2013
ISBN:
9786188039728
Σελίδες:
333
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η δίαιτα των ειδικών
Τιμή εκδότη:€19,81
Η τιμή μας: €17,83
στο καλάθι
Η δίαιτα των ειδικών
Γιατί υπάρχουν τόσες πολλές δίαιτες; Πόσες από αυτές είναι αποτελεσματικές και τι διαφορετικό έχει το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας; Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από "μαγικές δίαιτες" που υπόσχονται μεγάλη απώλεια βάρους σε μικρό χρονικό διάστημα. Το κίνητρο για να τις ακολουθήσουμε, ένα: απώλεια πολλών κιλών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παραδόξως, όσο αυξάνονται οι νέες και "επιτυχημένες" δίαιτες, αυξάνονται και τα ποσοστά παχυσαρκίας. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 6 στους 10 συνανθρώπους μας που ζουν σε δυτικού τύπου κοινωνίες έχουν βάρος μεγαλύτερο από το κανονικό. Όμως ακόμα πιο ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που αφορούν τη νοσογόνο παχυσαρκία, δηλαδή άτομα με ΔΜΣ > 40, όπου τα στοιχεία δείχνουν πως οι ρυθμοί αύξησής της είναι διπλάσιοι από τους ρυθμούς αύξησης της μη νοσογόνου παχυσαρκίας. Με άλλα λόγια, όχι μόνο αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που γίνονται παχύσαρκοι, αλλά και στη συνολική δεξαμενή των παχύσαρκων υπάρχει μία μετατόπιση προς την πλευρά των βαριά παχύσαρκων, των νοσογόνα παχύσαρκων. Το αδυνάτισμα δεν αποτελεί απλά μια εσωτερική ανάγκη, αλλά μια κερδοφόρα επιχείρηση. Και όπως κάθε επιχείρηση διαφημίζει τις υπηρεσίες της, έτσι και η βιομηχανία αδυνατίσματος χρησιμοποιεί τη "μόδα" μιας νέας δίαιτας για να αυξήσει τις πωλήσεις της. Η δίαιτα αποτυγχάνει, τα κιλά επανέρχονται και ξαναρχίζουν νέες πωλήσεις. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

"Μια εξαιρετική προσπάθεια από εξαιρετικούς συγγραφείς. Το βιβλίο παραθέτει με απλό τρόπο επιστημονικά στοιχεία, προσεγγίζει ολιστικά το πρόβλημα της παχυσαρκίαςκαι δίνει απλές λύσεις που μπορούν όλοι να τηρήσουν, χωρίς επίπονες προσπάθειες και "μαγικες συνταγές" που υπόσχονται θαύματα."
(Αντώνης Ζαμπέλας PhD Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

"Σε πολλούς επιστήμονες είναι εμφανής η δυσκολία να προσφέρουν ερευνητικά τεκμηριωμένες απόψεις με τρόπο εύληπτο και κατανοητό στο πλατύ κοινό. Οι συγγραφείς του παρόντος πονήματος πρέπει να αισθάνονται βαθιά ικανοποίηση, γιατί το καταφέρνουν με αριστοτεχνικό τρόπο. Επλίζω και εύχομαι να διαβαστεί από πολλούες, γιατί οι γνώσεις, οι τεχνικές και οι συμβουλές που εμπεριέχονται σ'αυτό πρέπει να γίνουν κτήμα όλων μας. Συγχαρητήρια στους συγγραφείς."
(Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης, PhD Καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας. ΤΕΦΑΑ - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
Τίτλος βιβλίου:Η δίαιτα των ειδικών
Υπότιτλος βιβλίου:4 ειδικοί σας συμβουλεύουν για άσκηση, ψυχολογία, μαγειρική, διατροφή
Εκδότης:Alpha Editions Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Παπαλαζάρου, Αναστάσιος (Συγγραφέας)
Κουτσοσταμάτη, Σάντυ (Συγγραφέας)
Μανιός, Γιάννης (Συγγραφέας)
Μπαρμπαρίγου, Αργυρώ (Συγγραφέας)
ISBN:9786188039728
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2013
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Διατροφή, Διαιτητική

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες