Φαρμακευτική χημεία με στοιχεία Medical Chemistry

Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
1997
Σελίδες:
332
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φαρμακευτική χημεία με στοιχεία Medical Chemistry
Τιμή εκδότη:€24,34
Η τιμή μας: €21,91
Φαρμακευτική χημεία με στοιχεία Medical Chemistry
Το βιβλίο αυτό με τον τίτλο "Φαρμακευτική χημεία με στοιχεία Medical Chemistry" απευθύνεται πρωτίστως στους φοιτητές της Φαρμακευτικής, σε Φαρμακοποιούς και γενικότερα σε επιστήμονες που ασχολούνται με το φάρμακο.

Όπως είναι γνωστό η Φαρμακευτική Χημεία ασχολείται με τη χημεία των φαρμάκων σε σχέση με τη φαρμακολογική δράση και τη χρήση τους στη θεραπευτική.

Με τον όρο φάρμακο εννοούμε κάθε ουσία που προορίζεται για τη θεραπεία, την πρόληψη ή την ανακούφιση από συμπτώματα ασθενειών ή για διαγνωστικούς σκοπούς ή για να αποκαταστήσει ή να διορθώσει ή να προσδιορίσει φυσιολογικές λειτουργίες σε ανθρώπους ή ζώα και η οποία χρησιμοποιείται εσωτερικά ή εξωτερικά σε καθορισμένες δοσολογίες.

Γενικά, η χημεία των φαρμάκων περιλαμβάνει τις διαδικασίες συνθετικής ή ημισυνθετικής παρασκευής των φαρμακευτικών ουσιών με γνωστές μεθόδους της διεθνούς βιβλιογραφίας που οδηγούν στην ακριβή χημική δομή τους, όπως επίσης τις φυσικές, χημικές και φυσικοχημικές ιδιότητες που συγκροτούν την αναλυτική τους ταυτότητα.

Εάν ληφθεί υπόψη ότι η χημική δομή των φαρμακευτικών ουσιών και κατ' επέκταση οι φυσικές, χημικές και φυσικοχημικές ιδιότητες καθορίζουν τις φαρμακολογικές ιδιότητες, η γνώση της Φαρμακευτικής Χημείας πρέπει να θεωρείται προϋπόθεση σε κάθε επιστημονική διαδικασία που σχετίζεται με το φάρμακο.

Στο βιβλίο αυτό περιγράφονται μόνο οι διαδικασίες της συνθετικής παρασκευής των φαρμακευτικών ουσιών. Οι αναλυτικές μέθοδοι διδάσκονται όπως είναι γνωστό στο μάθημα της Φαρμακευτικής Αναλύσεως. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Φαρμακευτική χημεία με στοιχεία Medical Chemistry
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Κωστάκης, Ευάγγελος Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 1997
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Επιστήμες > Θετικές > Χημεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες